3 av 10 bytter jobb for å få større utvikling

30 prosent sier de byttet jobb fordi de ønsket større faglig og personlig utvikling. Bare åtte prosent svarte at lønn var årsaken.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Scanpix
Dato

Det viser en undersøkelse utført av Opinion for Manpower. Bare åtte prosent svarte at lønn var årsaken til at de ville bytte jobb. De yngste som bytter jobb er i større grad motivert av lønn ved jobbskifte enn de eldre. De under 40 år skifter i noe større grad jobb av praktiske årsaker enn de over 40 år, som ofte er mer motivert av ønsket om et roligere tempo.

– At større utfordringer og personlig utvikling er årsak til jobbskifte er en trend vi har sett over tid. Nordmenn har generelt god lønn, og dermed blir andre ting som
personlig utvikling viktigere, sier konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath.

Jobbskifter gir likevel høyere lønn

Halvparten av de som skifter jobb, får likevel høyere lønn, mens en av fire står på stedet hvil. De som har byttet jobb de siste fire årene, har i snitt gått opp 16 561 kroner i lønn når de har byttet jobb.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

– Selv om folk er opptatt av personlig utvikling og mer ansvar, er ikke nordmenn villige til å gå ned i lønn ved jobbskifte. Lønnsøkning er helt klart en underliggende forventning når vi bytter jobb, sier Brath.


Kilde: Manpower
Publisert i Ledertips