5 ting du bør unngå i ny jobb

Som ny på jobben er det ingen som forventer at du skal gjøre alt riktig med en gang. Likevel er det noen tabber du helst bør unngå.

Foto
Istock
Dato

1. Ikke prøv å være superstjerne med en gang

Selv om du ønsker å gjøre et godt inntrykk er det ikke nødvendig å spille på superstjerne-strengene med en gang. Selv om sjefen sikkert vil vite hva du går for er det ingen som liker en altfor skråsikker kollega som setter alle de andre i skyggen.

2. Ikke la være å stille spørsmål

Alle forstår at du ikke vet alt med en gang. Spør hvis du er usikker på noe; det er bedre å stille spørsmål enn å gjøre unødvendige feil som må fikses i etterkant. Dessuten setter de fleste pris på å være til hjelp.

3. Ikke ta på deg for mye

Selv om du vil vise engasjement bør du være forsiktig med å love for mye. Det er bedre å si at du ikke har kapasitet akkurat nå enn å ta på deg oppgaver du ikke får gjort. Det kan føre til at dine kolleger ikke får levert i tide, noe som igjen kan skape mistillit til deg.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

4. Ikke lat som om du forstår

Å bløffe om hva man kan eller forstår blir lett avslørt. Bruk heller statusen som «nyansatt» aktivt, og vær åpen på hva du kan og hva du trenger å lære mer om.

5. Ikke involver deg i kontor-sladder

Det vil ofte være kontorsladder og ting som ansatte er misfornøyde med. Å ha et åpent sinn er viktig i starten. Det betyr at du ennå ikke er påvirket av sladder, konflikter og fordommer. Vern om denne statusen. Det kan hjelpe deg å bygge integritet fremover.


Kilde: gratispåfyll.no/Adecco

 

Ny som leder? Dette kurset gir deg gode råd for å lykkes. 

[course course=»29047″]

 

Publisert i Karriere