Eva Schjølberg
SLAGKRAFTIG FIGHTER

Gir kollegene eierskap til egen arbeidsplass

Eva Schjølberg (45) er så god til å kjempe for det hun tror på, at hun faktisk har fått en pris oppkalt etter seg. Samtidig er det i de små øyeblikkene hun kjenner mest lykke.

Tekst
Cato Gjertsen
Foto
Siv Dolmen
Sist oppdatert

Er det sant at du har fått en pris oppkalt etter deg?

Ja! Min tidligere arbeidsgiver, Kappahl, deler årlig ut Rocky-prisen til den medarbeideren som har stått på ekstra og slått fra seg. Prisen har fått navnet etter filmkarakteren, men det er jeg som er inspirasjonen. Jeg mottok prisen det første året den ble delt ut, og jeg synes det er kjempegøy at den fortsatt deles ut og nyter stor prestisje.

Hvorfor anses du som en fighter?

Jeg begynte som butikkmedarbeider i Adelsten/Kappahl i 1993, før jeg tok fagbrev i butikkfaget i 1998 og siden et lederutviklingsprogram i 2002. Senere samme år takket jeg ja til å lede min egen Kappahl-butikk. Den var tøff å drive. Blant annet måtte timetallet reduseres, butikken hadde to plan og lå ikke på et kjøpesenter. Jeg brettet opp ermene og gjennomførte til dels tøffe endringsprosesser. Samtidig steppet jeg også inn for en sykemeldt butikksjefkollega og ledet to butikker i en lang periode, i tillegg til at jeg ledet forhandlingsutvalget og var hovedtillitsvalgt for de organiserte butikklederne.

Hva er din viktigste oppskrift for å lykkes som leder?

Å skape velfungerende team der alle har samme mål. For å skape slike team, er det helt nødvendig med åpenhet. Det går på alt fra å dele informasjon om økonomi og utfordringer, til å tørre å være ærlig på forventninger og tilbakemeldinger. Jeg har alltid tatt stort eierskap til butikkene jeg har ledet. Som leder er det mitt ansvar å tilrettelegge for at også kollegene får den følelsen. I butikkfaget klarer man ikke det uten en inkluderende åpenhetskultur.

 

Jeg bryr meg om butikken og om kollegene mine, og jeg står på for begge.

Eva Schjølberg

 

Din sterkeste side som leder?

Engasjementet. Jeg bryr meg om butikken og om kollegene mine, og jeg står på for begge. Som leder er jeg også glad for at jeg jevnt over har et godt humør. Selv om det selvsagt hender at jeg også kjenner at ting butter ekstra mye en dag. Men da er det godt at vi har en så fin og åpen tone med hverandre på jobben. På sånne dager sier jeg det heller rett ut, så slipper folk å lure.

Og svakeste?

Som leder føler du at du alltid kan bli bedre på tilbakemeldinger. Samtidig som det ikke må bli for mye. Men jeg kan nok engasjere meg enda mer overfor ekstrahjelper som jobber på kveldstid, slik at de kjenner en enda sterkere tilknytning til butikken.

Hva er viktig når du rekrutterer?

Falkanger Eurosko på Sirkus Shopping er en faghandel, der kunnskap og service står i høysetet. Klarer du ikke å vise at du har glimt i øyet og en interesse for faget i rekrutteringssamtaler, er du ikke aktuell for oss. Vi lever i en tøff konkurransesituasjon med andre butikker og netthandel. Skal vi lykkes, må hver medarbeider være fleksibel og positiv i møtet med kunden. Én kunde som føler seg dårlig behandlet, kan være nok til å starte et dårlig rykte. Det må jeg være sikker på at en potensiell ny medarbeider forstår.

Når er du lykkeligst i jobben din?

Det er de små øyeblikkene: Når det er fullt trøkk en lørdag ettermiddag, og jeg ser rundt meg at alle kollegene leverer. Når en kunde kommer inn i butikken for å takke for en nylig gjennomført handel. Når en ansatt uoppfordret har tatt en liten sjau på lageret. Da kjenner jeg lykke i hele kroppen.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Du engasjerer deg stadig mer i Lederne. Ser du for deg å bytte ut kjøpmannslivet med fagforeningsarbeid på fulltid?

Arbeidet jeg gjør i Lederne oppleves veldig meningsfylt. Det har også mange fellestrekk med det å jobbe i butikk: Det handler om gode møter mellom mennesker, å kunne by på seg selv og å skape gode og varige relasjoner. I tillegg er jeg utrolig stolt av det nyskapende arbeidet som Lederne Trondheim gjør. Gjennom blant annet frokostmøter og en bred kommunikasjon på ulike plattformer, når vi mange med budskapet vårt. Men for å svare på spørsmålet… Jeg vet ikke! Akkurat nå trives jeg veldig godt med begge deler. Jeg trenger ikke å si enten eller, så vi får bare se hva framtiden bringer.

Publisert i Karriere