Bekymringer gjør deg mindre motivert på jobb

Frykt for å miste jobben er en bekymring som fører til stress hos mange ledere.

Tekst
Redaksjonen
Dato

Motivasjonen påvirkes hos ledere som ikke, eller kun til dels, føler seg sikker i sin nåværende jobb. I en undersøkelse utført av danske Lederne, svarer halvparten av de «usikre» at de er mindre motivert når de er på jobben. Derfor kommer også stress som et symptom på jobbusikkerheten.

– Også i tidligere undersøkelser har vi sett at ledere føler seg mest stresset på grunn av selve arbeidsforholdet. Men stress kommer ikke bare av å ha det travelt på jobben. Det kan være minst like stressende å gå rundt med frykten for at man ufrivillig må se etter en ny jobb, sier arbeidsmiljøsjef hos danske Lederne, Lars Andersen.

Ifølge undersøkelsen fører usikkerheten på jobb til at fire av ti begynner å søke nye jobber.

– Stress, dårlig søvn og dårlig familie- og privatliv er en farlig cocktail. Derfor bør de bekymrede lederne raskt avklare om jobben er verdt å kjempe for, sier Andersen.

Misfornøyde mellomledere

Mellomledere har god erfaring og gjør ofte en bra jobb, men kan fort bli usynlige i organisasjonen. En analyse fra Zenger Folkman viser at mellomledere er mest misfornøyde på jobben. Her er noen av de vanligste grunnene til det:

  1. Dårlig lederskap fra egne sjefer.
  2. Ser ingen karriere- eller utviklingsmuligheter.
  3. Synes arbeidsoppgavene mangler mening.
  4. Føler seg urettferdig behandlet sammenlignet med andre.
  5. Synes ikke de blir hørt i organisasjonen.
  6. Synes bedriften er ineffektiv.

Kilde: Lederne.dk, Chef.se
Publisert i Ledertips