RETORIKK

Bli bedre forberedt med retorikkurs

Et tøffere arbeidsliv gjør at flere Lederne-medlemmer og tillitsvalgte går på kurs for å bli bedre retorikere.

Tekst
Lise Tønsberg Vangerud
Foto
Jeton Kacaniku
Dato

Lederne har lenge holdt kurs om forhandlende retorikk, men etter etterspørsel fra flere medlemmer, ikke bare tillitsvalgte, har de valgt å opprette egne retorikkurs.

– Arbeidslivet blir hardere, og vi merker på klimaet i forhandlingene at du er nødt til å være svært godt forberedt og god i retorikk for å få gjennomslag. Derfor vil vi hjelpe både tillitsvalgte og medlemmer til å bli like gode i retorikk som toppsjefene de forhandler og argumenterer mot, sier Susanne Slaatsveen, avdelingsleder for kurs og kompetanse i Lederne.

 

I dag må du ha evnen og kunsten til å overbevise om du skal komme deg fremover i et hardere arbeidsliv.

Susanne Slaatsveen

 

Retorikkursene har som mål å gi kunnskap om retorikk og la deltakerne trene på konkrete oppgaver i forbindelse med forhandlinger.

– I dag må du ha evnen og kunsten til å overbevise om du skal komme deg fremover i et hardere arbeidsliv, derfor håper vi kursene kan være en god hjelp på veien, sier Slaatsveen.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Både medlemmer og tillitsvalgte fra privat og offentlig sektor er med på kursene, og det er ifølge Slaatsveen like mange kvinner som menn. I tillegg arrangeres det kurs i kroppsspråk og ansiktsmimikk, hersketeknikker og «den vanskelige samtalen», som alle er fine å få med seg i forlengelsen av retorikkurset.

Publisert i Ledertips