Selvutvikling

Så lite må du å gjøre for å bli en bedre utgave av deg selv

Sørger du for å være 1 % bedre enn du var i går, kommer du til å merke noe helt spesielt om uker, måneder og år. I alle fall hvis vi skal høre på japanerne.

Tekst
Redaksjonen
Foto
NTB Scanpix
Dato

Mange funderer nok på hvordan de kan bli en bedre utgave av seg selv. Og mange tar nok dessverre altfor store grep når de først bestemmer seg for å gjøre forbedringer. Dessverre går forbedringene fort over, om man blir fort ivrig. Skal vi tro på japanerne, skal det ikke mer til enn å forsøke å bli et lite prosent bedre hver dag. The Mission deler blant annet fire råd for hvordan du kan bli enda bedre:

1. Vær tålmodig med deg selv

Dessverre kan du ikke komme unna den harde jobben det krever for å bli bedre. Hver vellykket person du kjenner i dag, har nok med stor sannsynlighet vært gjennom en kjedelig og tidkrevende prosess som til slutt ender med suksess. Så, slutt å lete etter kvikk-fiks som gir raske resultater.

Setter du deg urealistiske mål, er det ekstremt vanskelig å gjøre fremgang.

2. Dropp urealistiske mål

Ditt forsøk på å bli en bedre utgave av deg selv ender kanskje ofte med fiasko fordi du velter inn i passivitet i stedet for å inspirere deg selv til å handle nytt. Setter du deg urealistiske mål, er det ekstremt vanskelig å gjøre fremgang. Dine resultater og evnen til å få ting gjort, henger sammen med hva hjernen klarer å yte. Setter du for store mål, skremmer du hjernen. Da går den dessverre inn i «frysemodus», og klarer ikke å gjøre noen ting. Lag deg et system som gjør det enkelt for deg å oppnå de ulike målene dine, uten at det blir stress.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

3. Fortsett det gode arbeidet

Husk at du ikke er ferdig utlært etter du har fullført utdannelsen din. Og tenk at livslang og selvmotiverende læring vil berike livet ditt og gjøre deg til en bedre person hver dag. Du blir aldri utlært! Selv om du har oppnådd en suksess, er du nødt til å fortsette med det gode arbeidet som gjorde at du oppnådde suksessen. Selv om det kan koste krefter, er det viktig å huske på at det er bedre å prøve og feile enn ikke å gjøre noe for å bli bedre.

4. 1 % hver dag

Japanerne har utviklet en modell de kaller Kaizen, som skal hjelpe bedrifter til å bli bedre og få flere til å trives i bedriften. Ofte oversettes metoden til «god forandring». Tanken er å fokusere på forbedringer i livet ditt hver dag. Det spiller ingen rolle hvor små skritt du tar for å bli en bedre utgave av deg selv enn det du var i går. 1 % hver dag vil gi betydelig forbedringer over tid, skal vi tro på den japanske metoden.


Dette er Kaizen

  • Et japansk uttrykk for forbedring.
  • Når det brukes i forretningssammenheng, viser Kaizen til aktiviteter og funksjoner for å forbedre ansatte og ledere.
  • Metoden ble først implementert i japanske bedrifter etter 2. verdenskrig, og har senere spredd seg over hele verden.
    Kilde: Wikipedia
Publisert i Karriere