Lederutvikling

Hva gjør du for å bli sett som leder?

Har du vært leder i mange år, men føler at du ikke blir sett på samme måte som før? Det er ikke så rart, om du har glemt det vesentlige.

Tekst
Redaksjonen
Foto
iStock
Dato

Noen av Ledernes medlemmer har gått gradene og vært ledere i flere år. Enten du er helt ny som leder eller har vært i gamet lenge, finnes det et hav av gode råd som skal hjelpe deg i å bli enda bedre leder, og som gjør at nettopp du blir sett på som en god leder. Klarer du å skille deg ut fra de andre i lederflokken, tro?

Karriererådgivningsstedet The Muse kommer med en liste med råd som kan være verdt å merke seg:

Vær fremtidsrettet

En god leder fokuserer på fremtiden og har et klart bilde på hva de vil ­– og ikke minst så får de det til å skje. En god leder ser fremover og bruker ikke tid på det som har skjedd.

Har du lyst på flere nyheter om ledelsesfaget?

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Del kunnskap

Gode ledere er flinke til å beskrive fremtiden med ord, bilder og følelser som overbeviser de man har rundt seg. I tillegg er de villig til å dele av egne erfaringer til andre som har behov for tips og veiledning.

Ta i mot nye ideer

Selv om du har vært leder en stund, er en god leder fleksibel og åpen for nye ideer. Samtidig er du tydelig på hva som er verdiene dine og hva du tror på. Folk vet at du er konsekvent i måten du tenker og handler på.

 

Selv om du har vært leder en stund, er en god leder fleksibel og åpen for nye ideer.

 

Vær ydmyk

Flinke ledere vet at uten å være ydmyk, så klarer man heller ikke å lære. De takler feil, tar gledelig i mot tilbakemeldinger og er åpen for diskusjoner. De beste lederne er alltid interessert i å lære mer og å bli bedre.

Lærer raskt

Dyktige ledere lærer raskt og stiller mange spørsmål. Og ikke minst vet de hvordan de skal endre adferd ut ifra hvilken situasjon de befinner seg i.

 

 

 

 

Publisert i Ledertips