Undersøkelse

Derfor bør ledere være egoistiske

Fremtidens ledere er mest opptatt av seg selv. Personlige utfordringer settes høyere enn motivasjonen av å lede andre medarbeidere.

Foto
Thinkstock
Dato

En undersøkelse utført av danske Lederne viser nemlig at over halvparten av de som ønsker å bli ledere, motiveres av personlige utfordringer. Bare en fjerdedel av de spurte i alderen 18 år til 39 år motiveres av tanken på å lede medarbeidere under dem. Bekymringsfullt? Ikke hvis vi skal høre på ledelsesrådgiver Michael Uhrenholt.

– Hvis du skal være leder skal du bli det fordi du er drevet av personlige motiver. Hvis du ikke er egoistisk har du ikke den nødvendige selvsikkerheten som trengs. Å være drevet av egoistiske grunner er derfor sunt, sier han til danske Lederne.

De unge mangler selvtillit

I undersøkelsen svarer 81 prosent at personligheten deres er avgjørende for hvilken suksess de får.

– Dessverre ser jeg at noen ledere mangler selvtillit. Hvis ledere hele tiden tviler og rådfører seg, mister de tilliten hos medarbeiderne. Det krever en god porsjon selvtillit for å være en god leder, så det gir god mening at de unge svarer at personligheten deres er avgjørende for om de blir ledere eller ei, sier Uhrenholt.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Undersøkelsen viser også at unge ledere mener god utdannelse er viktig for lederevnene. I 1990 svarte kun 35 prosent at utdannelse har stor betydning for deres evne til å lede, mens det er 55 prosent som mener det i dag.

Publisert i Ledertips