Sykefravær

Disse lederne har flest friske medarbeidere

Hvorfor er det noen bedrifter som sliter med høyt sykefravær, mens andre arbeidsplasser nesten bare har friske medarbeidere? Her er noe av hemmeligheten.

Tekst
Redaksjonen
Foto
iStock
Dato

Det er den svenske psykologen Åsa Stöllman som har forsket på temaet. Hun jobber i avdelingen for arbeids- og miljømedisin på Akademiska i Uppsala, og har funnet seks grunner som kan være med på å forklare hvorfor noen arbeidsplasser har flere friske medarbeidere enn andre. Til det svenske ledelsesmagasinet Chef, forklarer hun følgende seks grunner:

På såkalte friske arbeidsplasser har sjefene i snitt 16 personer de leder, mens i mindre sunne bedrifter har sjefene ansvar for opp mot 40 medarbeidere.

  1. Bedriftene er fokusert på hva slags type ledere de vil ha.
  2. Arbeidsplasser med mange friske medarbeidere støtter sine sjefer.
  3. Medarbeiderne skaper gode forutsetninger for at sjefene skal kunne gjøre en god jobb. På såkalte friske arbeidsplasser har sjefene i snitt 16 personer de leder, mens i mindre sunne bedrifter har sjefene ansvar for opp mot 40 medarbeidere.

    Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

    Meld deg på vårt nyhetsbrev.

  4. De friske arbeidsplassene har sosialt kompetente sjefer.
  5. De er nærværende og tilgjengelige sjefer som er synlige ute i virksomheten. De fanger opp og hjelper til med å prioritere for medarbeidere som er slitne.
  6. Sjefene lytter til medarbeiderne og følger alltid opp om arbeidet blir gjort.

Kilde: Chef

 

 

 

 

Publisert i Ledertips