Ung leder

Har funnet en god balanse

Martha Nordahl (30) var i sin tid Fretex’ yngste butikksjef. Siden da har hun endret lederstilen sin, men motivasjonen er nøyaktig den samme.

Tekst
Cato Gjertsen
Foto
Marie von Krogh
Dato

Hvordan ble du leder?

Jeg var 22 år og nettopp ferdig med å studere personalledelse ved universitetet. Da ble jeg tilbudt butikksjefjobben for Fretex i Stavanger, etter å ha jobbet som ekstravakt i butikken. Det føltes stort, og jeg var veldig klar for utfordringen.

Fikk du en god start?

Det ville vært å overdrive! Jeg ble nemlig møtt av et utdatert opplæringssystem, som heldigvis ikke eksisterer lenger. Det gjorde meg usikker, noe som passet dårlig med løftet jeg hadde gitt meg selv om ikke å spørre kolleger mye i begynnelsen.

Hvordan løste du det?

På den eneste mulige måten: Ved å spørre! Akkurat dét er jeg heldigvis blitt langt flinkere til. Jeg har også vokst på andre områder. I begynnelsen syntes jeg det var utfordrende med krevende medarbeidersamtaler.

Hva er dine sterkeste sider som leder?

Jeg prøver å gi mine ansatte mest mulig ansvar for egen læring. Derfor prøver jeg å være tett på dem, samtidig som de får rom til å utvikle seg. Jeg føler at jeg lykkes med den balansen. I tillegg må jeg skryte av kollegene mine, og av det veldig gode miljøet blant oss som jobber i butikken. Alle bidrar med sitt, og jeg tror at et av mine viktigste bidrag, er å trekke folk opp og skape begeistring.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Hva motiverer deg mest?

En stor del av Fretex’ virksomhet handler om å hjelpe folk som av ulike grunner har vanskeligheter med å skaffe seg, eller fungere i et ordinært arbeid. Ingenting motiverer mer enn når jeg ser folk lykkes med å overvinne egne hindringer, og ta skrittet i ut i arbeidslivet. Den gode følelsen er like sterk nå, som første gang det skjedde.

Publisert i Karriere