UNG LEDER

Klarer ikke å si nei til utfordringer

Ingelill Handeland Eide (28) vet det er andre hovedverneombud med lengre erfaring og mer kompetanse. Men det er få som brenner mer for jobben sin.

Tekst
Cato Gjertsen
Foto
Privat
Dato

Hvorfor begynte du med fagforeningsarbeid?

– Etter fire år som prosesstekniker på Gullfaks A for Statoil DPN Vest, var jeg klar for flere utfordringer. Stillingen som hovedverneombud måtte fylles i 2011, men manglet opplagte kandidater. Jeg ble lumskt overtalt av min kollega, Hans Øvrum, som vet at jeg er uredd og ikke klarer å si nei til utfordringer.

Hvordan svarte jobben til forventningene?

– Jeg stortrives. Man får innblikk og informasjon om en rekke spennende temaer. Til nå har jeg ikke møtt andre kvinner på min alder i samme verv, men det gjør meg ingenting. Ja, jeg mangler erfaring sammenlignet med eldre hovedverneombud, men jeg gjør som jeg har lært i mine få år i arbeidslivet: jeg jobber for korrekt saksgang, snakker med de rette folkene og står løpet ut.

Hvilke personlige egenskaper har du nytte av i jobben?

– Som person har jeg lett for å snakke med folk, og jeg anser også meg selv som diplomatisk. I tillegg er jeg seig. Jeg gir meg ikke lett!

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Hva er din største seier?

– Nylig var jeg med på å skape endring i plattformens prosessområde, kalt «kråkereiret». Det var et ventilarrangement som ikke var i tråd med lovverket når det gjaldt moment og belastning. Etter først å rapportere inn nødvendige data, var neste skritt å ligge tett på ledelsen. Det føltes veldig godt da tilfredsstillende endringer omsider ble gjennomført.

Kan du tenke deg å bli leder med personal- eller fagansvar en dag?

– Tvilsomt. Det er i hvert fall ikke noe jeg tenker på i dag. Jeg er veldig fornøyd med å få jobbe som prosesstekniker, kombinert med vervet som hovedverneombud.

Publisert i Karriere