Dette ledertipset har du kanskje aldri tenkt på

Dropp kurs, coaching og nye ledelsesteknikker. Den svenske coachen Henric Johansson har ett råd til hva som må til for at du skal bli en bedre leder. Les hans oppfordring.

Tekst
Henric Johansson
Foto
iStock
Dato

Å lede andre er å følge seg selv. Å la andre få vokse og utvikle seg i sin egen nærhet er den raskeste og mest effektive måten å skape gode ledere på.  Å servere andre den samme maten du selv spiser, skaper tillit og fellesskap. Tro aldri at du kan løpe fortere enn beina bærer deg. Å lede andre er å kjenne seg selv og følge med på nået som hele tiden er i bevegelse. Du kan ikke stoppe livet, og det er livet som leder deg… så følg med… å lede andre er å følge seg selv.

Dette sa jeg på et seminar for ledere i en stor bedrift. Disse lederne var klare for en hel dag med fokus på ledelse og forventet nye tips og triks for å kunne jobbe mer effektivt.

Jeg var klar for bare å være meg selv…

De lyttet og så på det jeg skrev på flippoveren. De nippet til kaffen og glemte både tid og sted.

Det du prøver å forandre på innsiden ved hjelp av et nytt kurs, en ny coach eller en ny teknikk, skader deg bare. Det du allerede har på innsiden – hvis du lar det slippe frem – vil utvikle deg. Du trenger ikke tenke mer på det, men du er allerede en del av noe unikt, noe som omgir oss alle og holder universet på plass. Du er bra nok. Du har alt du trenger, inne i deg. La det slippe frem … Led deg selv. Nå var det noen som sovnet, men de fleste satt med åpen munn og ventet på fortsettelsen.

Fremtiden er ikke som før ... Ledelse er ikke som før. Ingenting er som før ... Det eneste som ER akkurat nå, er NÅET, som allerede har beveget seg fremover.

Henric Johansson

Ledelse er ikke som før

Fremtiden er ikke som før… Ledelse er ikke som før. Ingenting er som før… Det eneste som ER akkurat nå, er NÅET, som allerede har beveget seg fremover. Så ledelse handler om å mestre nået i bevegelse… å mestre hastigheten som nået har, ikke som du tror du har. Du kan bare lede deg selv, og andre kan bare lede seg selv. Men der vinden blåser, beveger bladene, grenene og bølgene seg. Så hvem snur vinden?

Det ble kaffepause, og de smått hypnotiserte lederne vandret rundt i lokalet…

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Ta ansvar for egen ledelse

Så satte vi i gang igjen, og jeg åpnet for spørsmål.

– Henric, hvordan kan jeg lede meg selv?

– Hvilken retning går du i? Hvilken retning har du?

– Hvordan kan andre følge meg som leder hvis de også skal lede seg selv?

– Hvordan følger du deg selv? Jeg svarte egentlig så vagt jeg bare kunne.

Til slutt var det en som rakte opp hånden og sa:

– OK, jeg skjønner. Det handler om å ta ansvar for egen ledelse og om å være seg selv. Være trygg på seg selv og vite hvilken retning man skal gå i.

– Tusen takk for at dere hørte på meg. Lykke til med ledelsen.

Jeg satte korken på tusjen og gikk hjem.

 

 

Publisert i Ledertips