«Luft» hjernen hver dag

Gå ut av kontoret minst ti minutter hver dag og bli flinkere til å gjøre én og én oppgave. Det vil gjøre noe med deg.

Foto
Scanpix
Dato

Det mener Rasmus Hougaard, grunnlegger og managing director i den verdensomspennende organisasjonen The Potential Project. Han forsker på mindfulness og jobber for å innføre øvelsen på arbeidsplasser.

Multitasking gir negativ effekt

Hovgaard mener det er en myte at multitasking gjør oss mer effektive. Tvert imot. Forskere ved Stanford har funnet ut at vi bruker lenger tid på oppgavene og leverer dårligere resultater med flere feil når vi multitasker. Men ikke nok med det; vi mister også evnen til å være oppmerksomme og fokusert.

– Det har skjedd et skifte i arbeidsomgivelsene våre, og det har satt hjernen vår i en vanskelig situasjon. Hjernen vår er perfekt utviklet til å håndtere manuelt arbeid som krever oppmerksomhet på én ting av gangen. Den er ikke programmert til omgivelsene vi blir møtt med i dagens arbeidsliv, sier Hougaard til Ledelse i Dag.

Mindfullness på jobb

Flere bedrifter tar tak i problemet ved å innføre mindfulness på arbeidsplassen. Hos blant andre Carlsberg og IF Forsikring i Danmark oppfordrer de medarbeiderne til å gå ut av kontoret ti minutter hver dag. Det handler om å klare å være i nuet.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

– Treningen skaper en økt mental ro, og hjelper deg til å se hva som er viktig akkurat nå. Dermed blir det lettere å gjøre de riktige tingene i stedet for å gjøre mange ting samtidig, sier Hougaard.

Publisert i Ledertips