Mathilde brenner for både jobben og bygda

Mathilde Hestvik Dahl (33) er brennende engasjert for både jobben og bygda si. Men hun skulle gjerne vært flinkere til å delegere.

Tekst
Cato Gjertsen
Foto
Privat
Dato

Hva er det beste med å være leder?

Jeg liker å ha ansvar, og å finne løsninger som ikke nødvendigvis ligger oppe i dagen. I Tromsprodukt AS er jeg faglig leder for prosjektet «Flerspråklig Arbeid». Jobben min består av å tilrettelegge det faglige tilbudet vi tilbyr innvandrere, slik at de står best mulig rustet for arbeidslivet.

Krever det å jobbe med utsatte mennesker ekstra mye -engasjement av deg som leder?

Kanskje, men nå sliter ikke jeg med å oppdrive engasjement. Hvis jeg først interesserer meg for noe, så gir jeg rikelig av meg selv. Og jobben min betyr mye. Det er også en viktig grunn til at jeg nå er inne i mitt fjerde år som hovedtillitsvalgt.

Har du et lignende engasjement utenfor jobben?

Jeg kommer fra en liten bygd utenfor Tromsø. Der har vi et utviklingslag, som jobber for å bedre oppvekstmiljøet, tiltrekke seg flere innbyggere og tilrettelegge for næringslivet. Nylig ble jeg valgt som leder av utviklingslaget. Det er et verv jeg gleder meg veldig til å ha.

På hvilket område har du mest å hente som leder?

Jeg kan definitivt bli flinkere til å delegere. Særlig fordi jeg har svært dyktige kolleger rundt meg. Men jeg blir ofte for opptatt av detaljer, og tenker at jeg like gjerne kan gjøre det selv. Noe som selvsagt er helt unødvendig.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Det høres ut som du hadde hørt hjemme i politikken?

Ha-ha. Jeg er veldig fornøyd med tingenes tilstand, slik de er nå. Men hvem vet, kanskje jeg begynner å brenne så mye for en sak at det ikke er noen vei utenom.

Publisert i Karriere