SØNDAGSÅPENT

Merkelig kamp om søndagsåpne butikker

Regjeringen har lagt fram to forslag om søndagsåpne butikker. Men både ansatte, butikkeiere og de aller fleste andre er imot.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Istock
Dato

De to forslagene går på at det enten skal være en landsomfattende adgang til å holde åpent på søndag, eller så skal kommunene kunne vedta det samme.

– Det er merkelig at regjeringen er så opptatt av denne saken. For det er jo knapt noen utenfor regjeringskontorene som ønsker søndagsåpne butikker.

7 av 10 butikksjefer er imot

Ansatte, butikkeiere og de aller fleste andre er imot dette, sier forbundsleder i Lederne, Jan Olav Brekke. Organisasjonen har mange butikksjefer, og for en tid tilbake viste en undersøkelse blant disse at syv av ti butikksjefer var imot søndagsåpne butikker.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

– Hele 84 prosent av butikksjefene svarte at søndagsåpne butikker vil medføre betydelig merarbeid for dem. Dette er folk som allerede er under sterkt press for å være tilgjengelig i store deler av butikkens åpningstid, og de jobber langt utover normale arbeidsuker, sier Brekke og legger til:

– Kulturministeren argumenterer med at det er viktig for folks valgfrihet at butikkene er åpen på søndager. Hun har åpenbart ikke ofret en tanke på de mange som vil måtte arbeide på søndager hvis regjeringen får det som de vil, sier Brekke.

Publisert i Ledertips