Står sikkert på egne ben

Som vekter mente Tommy Moe (31) at sikkerhetsselskapene var for like. Så han startet sitt eget. Et drøyt år senere har han 32 ansatte.

Tekst
Cato Gjertsen
Foto
Privat
Dato

Hvorfor begynte du som vekter?

– Jeg hadde planlagt en karriere i Forsvaret, men en ikke-planlagt, men svært velkommen barnefødsel, gjorde at planene ble endret. Jeg hadde tatt vekterkurset i militæret, og jobben i Securitas virket spennende.

Levde erfaringene opp til forventingene?

– Absolutt. Jeg trivdes godt, og klatret fire-fem trinn på karrierestigen. Samtidig følte jeg at det var et uforløst potensial i sikkerhetsbransjen. Aktørenes tjenestetilbud fremstod som svært likt. I mai 2014 var jeg derfor med på å starte et nytt selskap.

Hvordan skiller ditt selskap seg ut?

– Talos Sikkerhet AS tilbyr manuelle vektertjenester, sikkerhet, tekniske løsninger og etterforskning. På det området er vi som de store aktørene. Som daglig leder, strever jeg samtidig etter at vi skal føre en tettere og mer personlig dialog med kundene våre. Vi er i stand til å tilby kundene skreddersøm, og raskt innordne oss etter deres behov.

Har dere lykkes så langt?

– Porteføljen vokser stadig, og selskapet teller 32 ansatte. Det er jeg svært fornøyd med. Jeg tror at kundefokuset er en viktig grunn til suksessen. Jeg er opptatt av å sette kunden først. Jeg håper og tror at det er noe som gjennomsyrer hele organisasjonen vår.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

 Din beste og dårligste egenskap som leder?

– Jeg er flink til å inkludere og skape et godt, sosialt arbeidsmiljø. Samtidig bør jeg bli dyktigere til å delegere.

 Har du et hårete mål for selskapet?

– Det er viktig å ikke være for eplekjekk i gründerfasen. Men hvis jeg skal strekke meg, så vil jeg si at man ikke skal bli forbauset hvis vi i løpet av de to neste årene etablerer oss andre steder enn kun i Hordaland.

Publisert i Karriere