Trives i ekstreme miljøer

I fire år pendlet Terje Larsen (33) mellom Odda og Kirkenes. Og så, rett før jul gikk bedriften hans, Syd-Varanger Gruver AS, konkurs. Men Terje gir seg ikke.

Tekst
Bernt Roald Nilsen
Foto
Privat
Dato

Hvordan begynte det?

Jeg hadde fagbrev i kjemi/prosess, og var selger for Würth Norge i Odda. I 2009 fikk jeg jobb i Syd-Varanger Gruver. Jeg tok fagbrev i produksjonsteknikk, og ble leder for en avdeling med åtte ansatte og én lærling. Jeg pendlet i fire år, og var to uker på jobb og tre uker hjemme i Odda.

Og før jul var det slutt?

Ja, det er trist for hele Kirkenes-samfunnet. Fire hundre personer ble direkte involvert, og totalt går konkursen ut over 1500, inkludert underleverandører. Kirkenes har 10 000 innbyggere, så konkursen er dramatisk. Jeg har fått meg en midlertidig jobb som maler, og har planer om å ta mer utdanning.

Trives du i lederrollen?

Ja, jeg trivdes veldig godt i Sør-Varanger. Følte at jeg fikk respekt uten å briske meg eller prøve å være tøff. Gruvemiljøet kan jo være røft, men jeg føler at jeg får respekt fordi jeg har kunnskap og kan jobben min.

Dine sterkeste sider?

Jeg er rolig, og har et relativt stabilt humør. Eksploderer ikke selv om ting ikke går som det skal. Jeg vet at jeg kan jobben min, lar meg ikke så lett vippe av pinnen, og jeg takler stress godt.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Hva motiverer deg?

Når jeg ser at de ansatte gjør sitt aller ytterste, blir jeg motivert selv. Det er viktig for meg å få dem til å føle at de betyr noe, får til noe og trives på jobb. Når jeg får høre at folk trives, trives jeg selv også.

Blir du i Kirkenes?

Jeg flyttet hit for tre år siden og har samboer her, men jobb-markedet er begrenset, så vi får se. Jeg trives godt, Kirkenes har den mest ekstreme naturen i Norge. Den er stor og uberørt. Det passer meg bra, ettersom det stort sett blir jakt og fiske på fritiden.

Publisert i Karriere