Unge har tro på fagforeningene

Ungdom mener fagforeninger sikrer god lønn og trygge arbeidsvilkår. Det viser en fersk undersøkelse fra Arbeidsforskningsinstituttet og UNIO.

Foto
iStock
Dato

Rapporten «Fremtidsdebatten – retningsviser for arbeidslivet» er basert på en årlig analyse som skal gi kunnskap om ungdommers og norske arbeidstakeres valg, holdninger og verdier. Målet er å sette søkelyset på sentrale problemstillinger for velferdssamfunnet og arbeidslivet ved å diskutere veivalg for fremtiden. Ungdommer skaper fremtiden, og deres syn på utdanning og yrkesvalg er derfor viktig for debatten.

I undersøkelsen svarer 73 prosent av ungdommene at de er helt eller delvis enige i at fagforeninger er viktige for å få god lønnsutvikling. 63 prosent er enige i at uten fag-foreninger ville ansattes arbeidsforhold vært mye verre enn de er i dag, og 70 -prosent mener det vil være svært, eller nokså viktig å fagorganisere seg i en framtidig jobb.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

– Vi presenteres ofte en forestilling om at ungdommer er kravstore og individualistiske. Derfor er det spennende at denne undersøkelsen viser at de klassiske verdiene består og fortsatt er viktige for ungdom, forteller medlem i Lederne og representant fra Unge Lederne, Simen Steigedal.


Kilde: Unio

 

Publisert i Ledertips