Enighet hos Riksmekleren

Etter det oppstod brudd i sokkeloppgjøret mellom Lederne og Norsk olje og gass den 23. mai, møttes Lederne og Norsk olje og gass hos Riksmekleren i går, 9. juni. Hovedårsaken til det første bruddet var at tilbudet ville gitt lavere kjøpekraft for tredje år på rad, og at skifttillegget ved hvert oppgjør er viktig for Lederne.

Etter mekling på overtid, ble det enighet mellom partene og det blir dermed ingen streik for de 106 medlemmene som det var meldt plassoppsigelse for.

Det ble enighet om et forpliktende utvalgsarbeid som vil ha som mål å redusere fordelsbeskatningen med ca 3000 kroner netto for hvert medlem ved å justere OSO-ordningen. Det skal også utredes en knytning mellom skifttillegget og sokkeloverenskomstens lønnsmatrise.

Klikk her for å lese hele artikkelen på Ledernes hjemmeside.

Klikk her for å lese møteboken hos Riksmekleren.

 

Forhandlingsutvalget bestod av:
Forhandlingsleder, Audun Ingvartsen (forbundsleder), Liv Spjeld By (nestleder), Werner Frøland (Shell), Eddy Madsen (ConocoPhillips), Vidar Mostrøm (Engie), Sigbjørn Lien Botten (Eni Norge), Per Helge Ødegård (Statoil), Terje Herland (Statoil), Finn Roger Døvik (Statoil) og Hans Fjære Øvrum (Statoil).

 

Kilde:
https://lederne.no/nyheter/skifttillegget-oso-ordningen-ga-enighet-hos-riksmekleren/ 
https://lederne.no/nyheter/mekling-pa-sokkelbruddet-9-juni-plassfratredelse-sendt/
Publisert i Ukategorisert