Kurset har dessverre utgått. Se flere relevante kurs her

Kurs og seminarerK-149

Endringsledelse med Erik Simensen, Trondheim

Scandic Lerkendal

Wallbreakers

Endringer og dynamikk er tar en stadig større plass i dagens arbeidsliv. Både omfanget av og hastighet til endringene har hatt en eksplosiv utvikling de siste årene.

Endring er i de fleste organisasjoner en slags «normaltilstand» og dette vil også prege årene som kommer. Hvilke krav stiller dette til ledelse, og hvordan kan du som leder manøvrere på en hensiktsmessig måte i dette landskapet?

På dette kurset lærer du om den menneskelige dimensjonen av endringsprosesser på en morsom og engasjerende, men samtidig seriøs måte. Ved hjelp av ledelsessimulatoren «Wallbreakers» skapes en fengslende simulering av en endringsprosess, som tilbyr ledere et trygt forum der de kan prøve ut krevende ledelsesgrep. «Wallbreakers» fokuserer på hvordan å motivere ansatte til å ta del i den ønskede endringen, og hvordan ulike faser av endringsprosesser krever ulike ledelsesformer.

Wallbreakers» er basert på en rekke anerkjente teorier om personlighetstyper, ledelse, organisasjonskultur og endringsprosesser, inkludert MBTI / JTI, Edgar Schein, John Kotter, Rick Maurer og Daniel Goleman. Flere tusen ledere har allerede spilt «Wallbreakers» på verdensbasis.

Flere tusen ledere har allerede spilt «Wallbreakers» på verdensbasis. Blant annet Siemens, Arla Foods, CSC, SimCorp, Den danske Broadcasting Corporation, Copenhagen Business School og Danfoss har brukt Wallbreakers i sitt arbeide med endringsledelse.​

Velkommen til kurset Endringsledelse

  • Oppstart
  • Lunsj
  • Middag/sosialt

Velkommen til dag 2

  • Oppstart
  • Lunsj
  • Avsluttning

Dette kurset avholdes på Scandic Lerkendal,
Klæbuveien 127, NO-7031 Trondheim, Norge

Kursleder Erik Simensen fra Terrosa Consulting

Erik er noe så sjeldent som en teoretisk praktiker, som samtidig er flink til å presentere og lære bort. Hans egen erfaring som linjeleder kombineres med en tung akademisk bakgrunn og en flott karriere innenfor utvikling av mennesker.
Erik ledet teamet som i 2013 vant HR Norges Kompetansepris.
Han har vært Direktør HR Utvikling i ISS, HR Direktør i TDC-Get og har erfaring fra en rekke nordiske og internasjonale prosjekter.

Målgruppen for kurset er ledere, prosjektledere, tillitsvalgte og personer i stabsstillinger, som er involvert i endringsprosesser i egen organisasjon