Bergensavdelingens seniorgruppe på tur til Cornelius på Holmen

Torsdag 6. juni 2019 arrangerte seniorgruppen i Ledernes avd. Bergen utflukt til Cornelius sjømatrestaurant på en liten øy like ved Bjorøy.

Tekst
Arild Egeland
Foto
Arild Egeland
Dato

Deltakerne var Arild Egeland, Ivar Hop, Kjell Anton Pedersen, Olav Sørfonn, Magnus Krokeide, Lars Lindvik, Johan Grinde, Ludvig Kvamme, Reidar Storheim, Rune E. Nilson, Ellen Pedersen, Stig Skrugstad og Harry Henriksen.

Seniorgruppen i Ledernes avd. Bergen på tur til Cornelius sjømatrestaurant.

Vi var 13 stykker fra seniorgruppen som samlet oss ute på Dreggekaien ute på Bryggen i påvente av båten som skulle bringe oss ut til denne meget spesielle sjømatrestauranten. Humøret og forventningen til seniorgruppen denne torsdags formiddagen var meget god. En overraskende værmelding med regn, lyn og tordenvær satte en ekstra spennende ramme rundt selve båtturen. Men seilasen utover byfjorden ble helt perfekt, der vi kjørte i stor fart med hurtigbåten mot bestemmelsesstedet.

Vel fremme ble vi tatt i mot av betjeningen og ønsket velkommen til spisestedet, vi ble så ledsaget til et stort langbord med fin utsikt utover sjøen mot Sotra. Det er alltid god stemning når seniorene møtes, og det er lett å se at alle setter pris på samværet med hverandre.

Seniorgruppen i Ledernes avd. Bergen på tur til Cornelius sjømatrestaurant.

Arild ønsket så alle velkommen til bords, og informerte litt om nyheter fra organisasjonen, og repeterte om planene vedrørende nye regler for pensjonister, regler og tilbud som er på lik linje med aktive medlemmer, dog mot en liten årskontingent.

Så var det tid for bespisning, og vi ble presentert for en 3-retters lunchmeny med fersk torsk til hovedrett, og kokker som informerte om rettene etter hvert som de ble servert.

Stedets eier kom også på besøk, han fortalte en artig historie om hele oppstarten av dette spesielle spisestedet, og hvordan de greier å driver denne sjømatrestauranten langt ute fra byen.

Men tiden går alltid hurtig i godt selskap og vi nærmet oss avgangstid, presis 14.30 dro vi med hurtigbåten tilbake mot Dreggekaien. Hele tilbaketuren ble en helt egen opplevelse, temperaturen hadde i mellomtiden steget opp mot 27 varmegrader, og med innseilingen til Vågen med de store cruisebåtene liggende på havnen, ble avslutning på siste samling før sommerferien til en minnerik dagstur.

På kaien takket alle hverandre for denne fine samlingen og alle ønsket hverandre en riktig god god sommer.

Innkalling til neste møte kommer som vanlig på mail.

God sommer!

Publisert i Region Vest