«Debatt på Løkka» – årets erstatning for Arendalsuka

Sist uke skulle Arendalsuka vært arrangert. Her har Lederne tradisjonelt hatt mange arrangementer. På grunn av covid-19-situasjonen måtte vi imidlertid tenke nytt, og avholdt derfor i samarbeid med First House og EY "Debatt på Løkka" digitalt torsdag 13. august. Se film fra hele eventet her!

Dato

Rundt 250 personer fulgte debattene live via digitale plattformer. Målet var å, i fravær av Arendalsuka, skape en annen arena for viktige debatter om norsk økonomi, grønn omstilling, livet etter covid-19 og hvilke temaer som vil prege norsk politikk frem mot valget i 2021.

  • Debatt 1: Ut av hengemyra: Norsk økonomi etter krisen (00:00:00 – 00:59:00 i filmen over). Her møtte vi Odd Arild Grefstad (konsernsjef i Storebrand), Stein Lier-Hansen (adm. direktør i Norsk Industri), professor Hilde C. Bjørnland (Handelshøyskolen BI), klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn (V) og Nina Jensen (CEO for REV Ocean).
  • Debatt 2: Livet etter covid-19: Konsekvenser for arbeidsliv, ledelse og bedriftskultur, og tempo i digitalisering av norsk nærings- og samfunnsliv (00:59:00 – 01:42:00 i filmen over). Her møtte vi Sigve Brekke (konsernsjef i Telenor), professor Christine B. Meyer (Norges Handelshøyskole), HR-direktør Bjørn Vihovde i EY, Karl Munthe-Kaas (adm. direktør i Kolonial.no) og Nicolai Skarsgård (lege og daglig leder i Hjemmelegene).
  • Debatt 3: Hva må til for å vinne valget i 2021? (01:42:00 – 02:50:00 i filmen over). Her møtte vi Ingvild Kjerkol (stortingsrepresentant for Ap), Mathilde Tybring-Gjedde (stortingsrepresentant for H), Sondre Hansmark (leder i Unge Venstre), Torleik Svelle (leder i Senterungdommen), Alberte T Bekkhus (leder i Rød Ungdom) og Hulda Holtvedt (leder i Grønn Ungdom).

I sistnevnte debatt slapp Arbeiderpartiets Ingvil Kjerkol den lille «bomben» det var at hun og Ap mener det blir vanskelig for Nicolai Tangen å tiltre som ny oljefondsjef, dagen før Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik gikk ut med det samme.

Tusen takk til alle debattanter som var med på å diskutere blant annet grønn omstilling av næringslivet i kjølvannet av covid-19, norsk økonomi etter krisen og hva som må til for å vinne valget 2021. Og ikke minst takk til alle som fulgte debattene online, et proft produksjonsteam og våre partnere First House og EY!

Debatt på Løkka.