SommerCasten

Følg SommerCasten i sommer!

LederCasten dropper sommerferien i år - hver søndag får du tips og innsikt fra mange spennende lederprofiler. Her kan du lese mer om hvem som kommer innom studioet vårt i løpet av sommeren.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Lederne
Dato

LederCasten inviterer til uformelle samtaler med kjente og mindre kjente samfunnsaktører. Her blir vi bedre kjent med deres tanker om hva god ledelse er og hvordan det bør utøves – både i arbeidslivet og ellers.

Vår faste programleder Sverre Simen Hov spør gjestene hva god ledelse er, deres erfaring og bakgrunn, og hvordan god ledelse ser ut i praksis.

Alle episoder legges ut på www.lederne.no/LederCasten og distribueres i våre nyhetsbrev, på Facebook og YouTube, men du kan også følge LederCasten på Spotify, iTunes eller der du hører podcast.

I sommer har vi gleden av å presentere disse spennende navnene:

(Alle sendingene publiseres kl. 10.00)

Søndag 28. juni – Dag Terje Klarp Solvang

Generalsekretær i DNT, som nå går inn i tidenes turistsommer for nordmenn.

Søndag 5. juli – Trude Drevland

Drevland har en lederkarriere med store oppturer og tunge nedturer. Mest kjent som tidligere ordfører i Bergen, men også tidligere sykepleier, generalsekretær og helsebyråd. Nå sitter hun i styre- og regjeringsoppnevnte verv i Kringkastingsrådet, Norsk Folkemuseum og Aldersvennlig Norge.

Søndag 12. juli – Gerhard Heiberg

Heiberg er en industri- og idrettsleder som har sett og opplevd mer enn de aller fleste i sin lederkarriere. Ledet blant annet Lillehammer-OL til suksess, og satt en årrekke i IOC.

Søndag 19. juli – Marit Warncke

Adm. dir. i Bergen Næringsråd. Hun tar fortløpende pulsen på Vestlandets næringsliv med sine mer enn 3000 medlemsbedrifter som til sammen representerer mer enn    100 000 arbeidstakere. Samtale om hvordan ledere på Vestlandet har det i disse usikre tidene, og hva som er spesielt med den krisen som store deler av næringslivet nå går gjennom.

Søndag 26. juli – Thorleif Thorleifsson

Historiker, polfarer og senior i det norske lederutviklingsmiljøet. Thorleifsson er ekspert på lederskapet i vikingtiden, og kulturen langs kyst-Norge. Han mener at vi kan trekke mye lederskapslærdom av det. Intervjuet ble gjennomført på Håkonshella – fødeplassen til Håkon den gode i 920 e.Kr.

Søndag 2. august – Kathleen Mathisen

Mathisen er HR-direktør i Grieg Seafood – en av verdens ledende lakseoppdrettere. Hvordan kan mangfold brukes som lederverktøy og kulturbygger?