Valg 2019

KrF-lederens tips til unge ledere

Kjell Ingolf Ropstad har erfaring få andre på samme alder har. Nå jobber han med å bli tydeligere – det tror han er viktig for andre unge ledere også.

Dato

I første episode av LederCasten besøkte vi partileder i KrF og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad. 34-åringen og småbarnsfaren var høsten 2018 gjennom en opprivende indre diskusjon i partiet. Han har vært nødt til å håndtere kriser og konflikter, hatt media etter seg fra sør til nord og øst til vest.

Hvordan har dette formet han som leder? Hva mener han selv er sine sterkeste lederegenskaper, og ikke minst, ville han valgt å se Liverpool-kamp i stedet for å stille på dugnad i nabolaget?

Hør LederCasten her!

Ledere må ta beslutninger og det er ofte noen som er misfornøyde. Det er en situasjon statsråden og partilederen kjenner igjen. Han mener man er avhengig av gode rådgivere og medarbeidere for å sikre best mulig beslutningsgrunnlag.

Hvis du skal gå raskt må du gå aleine, men om du skal gå langt så må man gå sammen.

Kjell Ingolf Ropstad

Basert på praten med Kjell Ingolf kan vi trekke frem flere tips til etterfølgelse:

  • Aldri tro at du er utlært
  • Jobb i team
  • Invester i de rundt deg
  • Gi folk tillit
  • Ha takhøyde på arbeidsplassen
  • Vær klar over dine svake sider

LederCast-episodene slippes ukentlig og du kan høre de våre hjemmesider, på Spotify, iTunes og i andre kanaler.

Om LederCasten

I en uformell samtale med kjente samfunnsaktører blir vi bedre kjent med gjestenes tanker om hva god ledelse er og hvordan det bør utøves – både i arbeidslivet og ellers. Vår faste programleder Sverre Simen Hov spør gjestene om hva god ledelse er og hvordan det ser ut i praksis. I tillegg har vi to faste spalter – «Jobbintervjuet» og «Hverdagsledelse» – hvor vi utfordrer gjestene på dilemmaer fra hverdagen og klassiske spørsmål man møter i et jobbintervju. Det skal vise seg at latteren sitter løst. Først ut, siden det om kort tid er kommune- og fylkesvalg, er noen av våre mest kjente politiske ledere. Alle partier på Stortinget har fått invitasjon til å delta. Etter valget publiseres podcaster med i hovedsak ledere i ulike virksomheter og organisasjoner.

Publisert i Nytt fra Lederne