Ledelse i hverdagen

På vei inn i kurslokalet hos Lederne blir vi møtt med en underlig stillhet idet døren går igjen. Alle snur seg og roper i kor: "Velkommen!". Dette inspirerende kurset heter Hverdagsledelse, og gir praktiske, anvendelige og profesjonelle verktøy for å bli en bedre leder i hverdagen.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato

Siri Abrahamsen og Trude Falck Bjånes er begge erfarne kursholdere med spesialfelter innenfor lederskaps-, personal- og teamutvikling. Fokuset for dette kurset er den ledelsen man utøver og praktiserer hver eneste dag som leder i en virksomhet.

Kursholderne Trude Falck Bjånes, Siri Abrahamsen og nestleder Liv Spjeld By.

-Vi holder et kurs som ikke nødvendigvis inneholder flest mulige fremmedord, men som likevel gir profesjonalitet og tyngde til den praktiske delen av lederes forskjellige roller i organisasjons- og næringslivet, forklarer Abrahamsen og Bjånes.

De holder kurset for første gang i Ledernes lokaler, og stemningen er energisk.

-Vi har faktisk problemer med å bryte inn i samtalene mellom dem. Her er det mye engasjement, sier kursholderne.

Deltaker på kurset Hverdagsledelse og nytt medlem av Lederne, Kristin Madsen, synes kurset har vært veldig interessant.

Et nytt Lederne-medlem har nytt godt av fordelen av dette gratiskurset. Kristin Madsen er generalsekretær i Senterpartiets studieforbund, og er positivt overrasket.

-Dette er et matnyttig kurs der de gir oss gode muligheter til å dele erfaringer med andre ledere i forskjellige relevante situasjoner, tid til å reflektere og få inspirerende råd fra kursholderne, sier Madsen.

Madsen mener at verktøyene hun får med seg fra dette kurset vil gi merverdi i organisasjonen, og at det er lett å bygge et nettverk fra en interessert forsamling.