Lederne har ansatt generalsekretær

Morten Slungård (54) er av et enstemmig sentralstyre ansatt som ny generalsekretær i Lederne. Han har variert erfaring fra ledelse, omstillings- og endringsprosesser i privat og offentlig virksomhet og har også erfaring som konsulent og heltidstillitsvalgt.

Dato

– Det var en lang og omfattende ansettelsesprosess med mange spennende kandidater som resulterte i en enstemmig styrebeslutning om at Morten skulle ansettes som generalsekretær, sier forbundsleder Audun Ingvartsen og nestleder Liv Spjeld By i en kommentar.

– Han har mange sterke egenskaper både menneskelig og faglig som vi har bruk for når vi nå rigger organisasjonen for fremtiden og er i ferd med å implementere en ny organisasjonsmodell. Han kjenner både mulighetene og utfordringene og har nødvendig erfaring, trygghet og pågangsmot til å gå inn i denne lederoppgaven, sier de.

Morten Slungård.

Ledernes nye generalsekretær skal samarbeide tett med organisasjonens valgte ledelse, og bidra til å skape velfungerende samarbeidsstrukturer og -relasjoner mellom alle deler av organisasjonen.

– Jeg gleder meg til en spennende og omfattende utfordring. Lederne har store muligheter og ambisjoner om å bli en enda tydeligere aktør innen norsk organisasjonsliv, og det er noe av det jeg kommer til å fokusere på når jeg er på plass, sier Slungård. Etter planen vil han tiltre stillingen primo april 2019.

Han kommer fra stillingen som director HR and IT i Save the Children / Redd Barna. Der har han de siste seks årene vært en del av den norske ledelsen og har arbeidet internasjonalt med HR, IT og endringsprosesser.

Morten har vært heltidstillitsvalgt i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) / Befalets Fellesorganisasjon. Han har god kjennskap til arbeidslivets spilleregler, det individuelle arbeidsforhold og den kollektive arbeidsretten.

Tidligere har han vært administrerende direktør i et entreprenørselskap og var i perioden 2001 til 2006 organisasjonsdirektør i Posten Norge. I en kort periode har han drevet eget konsulentselskap og har vært konsulent i Accenture. Hans første jobb i det private næringsliv var i Orkla/Pripps Ringnes der han jobbet med ledelse- og kulturutvikling i Norge og Sverige.

Morten har en mastergrad i strategisk ledelse. Han er samboer og bor i Oslo.