Lederne og koronaviruset – oppdatert info om tiltak, reiser og arrangementer

Lederne avlyser / utsetter alle sentralt arrangerte kurs ut april. Alle ansvarlige for arrangementer i lokal regi skal følge myndighetenes til enhver tid gjeldende råd og informasjon.

Dato

OBS! Artikkelen er oppdatert 15. mars. Informasjonen vil oppdateres i henhold til utviklingen av situasjonen.

Eventuell avlysning / utsetting av øvrige kurs og arrangementer vurderes fortløpende. Sentralstyret kommer med fortløpende informasjon om større politiske arrangementer. Lokale avdelinger med lokale arrangementer skal følge myndighetenes til enhver tid gjeldende råd og informasjon.

Viktig informasjon fra Ledernes forsikringskontor

Er du i utlandet og vil hjem nå? Reiseforsikringen kan dekke ekstra kostnader til ombooking eller bestilling av nye billetter. Du trenger ikke kontakte forsikringskontoret (Tryg) før du bestiller. UD fraråder nå alle reiser ut av Norge frem til 14. april. Har du kjøpt en reise før 12. mars, kan reiseforsikringen din dekke kostnader med avbestilling. Se her for mer info.

Ledernes forsikringskontor kan kontaktes på epost forsikring@lederne.no, eller tlf. 22 54 51 50. Mer informasjon fra Ledernes forsikringskontor.

Viktig informasjon fra Danske Bank om bl.a. muligheter for avdragsfrihet på lån

Korona-viruset har på kort tid ført til radikale endringer i manges liv, også når det gjelder deres privatøkonomi. Her er viktig info fra Danske Bank, som Lederne har avtale om banktjenester med.

Vedtak fra Ledernes sentralstyremøte 13. mars 2020:

Demokrati: Mann med briller ser i kameraet.
Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen.

Forbundsleder Audun Ingvartsen og sentralstyret vedtok 13. mars, basert på de økonomiske scenariene samt den ekstraordinære situasjonen knyttet til Covid19-pandemien, følgende:

 • Stønad til arbeidsledighet/permittering endres fra 100 dagers dekning til 50 dager fra dags dato. Dersom den faktiske situasjonen avviker betydelig fra de scenarier som er presentert, vil sentralstyret ta saken opp til ny behandling.
 • Planlagt styreseminar 22.-24. mars avlyses. Det vil bli lagt opp til digitale møter for sentralstyret.
 • Sentralstyret ber ledelsen foreta en revisjon av planer som er lagt for omstilling av medlemsdemokratiet frem til en planlagt kongress i 2021.
 • Det vedtektsbestemte tidspunktet for å avholde årsmøter i de lokale avdelingene flyttes i første omgang fra utgangen av mai til utgangen av august.
Ledernes generalsekretær Morten Slungård.

– Lederne gjennomfører jevnlig arrangementer der det samles mange mennesker og vi har mange medlemmer og ansatte som er på reise i Lederne-regi. Vi følger derfor utbredelsen av koronaviruset tett og har nedsatt beredskapsstab, opplyser Ledernes generalsekretær Morten Slungård.

Alle ansatte i Lederne er pålagt å avklare egen status og følge Helsedirektoratets til enhver tid gjeldende tiltak. Alle er sterkt oppfordret til å arbeide hjemmefra dersom det lar seg gjøre.

Vær oppmerksom, følg rådene

På generelt grunnlag bes alle som skal delta på Lederne-arrangementer om å være oppmerksom på følgende. Du skal ikke møte opp på arrangementet dersom du

 • i løpet av de siste 14 dagene har besøkt et område Folkehelseinstituttet definerer som smitteutsatt.
 • har nedsatt immunforsvar eller har annen risiko for å bli alvorlig syk av luftveisinfeksjoner.
 • har symptomer på luftveisinfeksjon slik som hoste, feber eller sår hals.
 • har hatt nærkontakt med en person som er bekreftet syk med det nye koronaviruset i løpet av de siste 14 dagene.

Har du reiserestriksjoner fra din arbeidsgiver må du forholde deg til disse. Så lenge Lederne ikke avlyser / utsetter arrangementet, er det Ledernes vanlige regler for avmelding som gjelder.

Reiser i Lederne-regi

Lederne følger Folkehelseinstituttets reiseråd, og ber alle som planlegger utenlandsreiser i regi av Lederne om å holde seg oppdatert på disse. Beredskapsstaben overvåker daglig myndighetenes reiseråd, og hvilke reiser som er planlagt i Lederne.

Alle reiser i regi av Lederne skal bestilles hos Ledernes reisebyrå Egencia i henhold til gjeldende reisepolicy.

De viktigste rådene for å hindre smittespredning

 • Ha god håndhygiene.
 • Unngå å hoste eller nyse direkte på andre.
 • Hold minst én meters avstand til personer med luftveissymptomer.
 • Følg helsemyndighetenes råd, se oppdatert informasjon på Folkehelseinstituttets nettsider.

Ledernes beredskapsstab

Beredskapsstaben møtes daglig fremover, og innkaller aktuelle ressurspersoner ved behov.