Lederne roser Statoils samfunnsansvar

Statoil skal ansette 50 nyutdannede i årene fremover. Forbundsleder Audun Ingvartsen gir Statoil ros for å ta samfunnsansvaret sitt på alvor.

Tekst
Redaksjonen
Illustrasjon
Statoil ASA

Som en konsekvens av at en stor del av selskapets ansatte begynner å nærme seg pensjonsalder, og at flere prosjekter skal iverksettes, skal Statoil ansette minst 50 fagarbeidere hvert år, i flere år fremover. Selskapet vil i løpet av 2017 ansette prosessteknikerne, til dels for å ferdigstille store prosjekter som Johan Sverdrup, Gina Krogh og Aasta Hansteen.

Forbundsleder Audun Ingvartsen har mye godt å si om at Statoil har vist, og fortsetter å vise, samfunnsansvar på stadig flere områder;

Forbundsleder Audun Ingvartsen

-Statoil har i det siste vist seg som en ansvarlig samfunnsaktør, både med tanke på ansettelsen av disse unge, nye prosessteknikerne, og ansvaret de har tatt for å unngå å bruke helikoptertypene som kunne sette svært mange ansatte i fare, sier Ingvartsen.

Ingvartsen mener at Statoil, som lokomotivet i norsk industri, går foran ved å satse på den solide kompetansen som vi allerede har i Norge. Forbundslederen mener at norske fagarbeidere er en undervurdert ressurs, og vil føre til et stort konkurransefortrinn dersom industrien lærer de opp og ansetter dem.

«Det er nå høy aktivitet blant annet på Stord, men mangel på norske fagarbeidere, Det er viktig at industrien gir klare signaler om at de vil satse på de unge her i landet», forklarer Ingvartsen.