Kvinne med rødt hår og briller, Anne Gro Engen, smiler og ser rett frem. Bildet brukt i sak om å få flere organiserte i Lederne.

Sjefen for hverdagshelter vil ha flere organiserte

– Det gir ekstra trygghet, både for meg som arbeidstaker og i mitt virke som leder, å være organisert i en seriøs arbeidstakerorganisasjon. Å vite at jeg har Lederne i ryggen hvis jeg får problemer, gjør at jeg sover bedre om natten, sier Anne Gro Engen (49).

Tekst
Ingunn Larsen
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato

Hun jobber som områdeleder i ISS Facility Services AS, og valgte å melde seg inn i Lederne for ti år siden. ISS er en av mange bedrifter som har store utfordringer under koronakrisen. I nedgangstider er godt lederskap ekstra viktig.

Stolt av hverdagsheltene

– ISS Facility Services er hardt rammet av koronakrisen. Samtidig er deler av virksomhetens arbeid, slik som renhold, viktigere enn noen gang. Våre hverdagshelter, renholderne, står i frontlinjen nå. Deres arbeid blir verdsatt på en helt ny måte. Jeg er veldig stolt av den flotte jobben de gjør hver eneste dag. I en slik tid er det ekstra viktig med gode og trygge ledere som har kunnskap om kriseledelse, permitteringsregler og alle de nye lederutfordringene som vår hverdag består av nå. Som leder holder jeg meg ekstra oppdatert i disse dager. Jeg leser ressurssiden til Lederne om korona for ledere (www.lederne.no/korona), og som alltid får jeg med meg den nyttige informasjonen som organisasjonen gir oss medlemmer, mener Engen.

Bygger god lederkompetanse

Hun meldte seg inn i Lederne i utgangspunktet på grunn av ønske om kompetanseheving, delta på lederkurs, webinarer og ta utdanning innenfor ledelse.

– Jeg ble vervet av en kollega, og likte det jeg hørte. Lederne er en seriøs og interessant organisasjon, uavhengig av fag eller politisk ståsted. Jeg har deltatt på mange lærerike kurs og spennende foredrag. Det har gitt meg større trygghet som leder. Jeg benytter meg av medlemsfordeler som for eksempel Ledernes bankavtale med Danske Bank. Her får jeg et svært gunstig boliglån. Jeg har også fått gratis privatjuridisk rådgivning til å sette opp samboerkontrakt via Lederne, forteller Engen.

Trygghet, lederutvikling og tilhørighet

Ledelse handler om noe vi gjør – ikke bare om den tradisjonelle begrensningen til personalansvar og titler.

– Vi jobber hele tiden for å utvikle enkeltpersoner med tanke på mer ansvar. Det er ikke krav om at man må ha personalansvar for å være medlem i Lederne. Jeg håper at flere vil melde seg inn, for det vil mange ha stor nytte av. I både krisetider og i mer normale tider er det lurt med ekstra trygghet. Meld deg inn du også, oppfordrer Engen.

Utvider ledernettverket lokalt og nasjonalt

Hun er også svært opptatt av å bygge faglig nettverk, og har lenge vært et aktivt medlem i Lederne. Nylig ble hun valgt som ny leder av Ledernes avdeling Stor-Oslo.

– Jeg har fått et stort nettverk og mange gode bekjentskaper, som igjen åpner nye dører for meg. Medlemmene kan selv velge om de vil være aktive og delta i lokale nettverk, som finnes over hele landet. Som nyvalgt leder for Oslo-avdelingen ønsker jeg å videreføre det gode arbeidet der ved å fokusere på nyttige aktiviteter, og aktuelle kurs og arrangementer for medlemmene. Jeg er heldig som har erfarne og dyktige folk med i styret. Sammen med hele organisasjonen bidrar vi til å gjøre Lederne til en arbeidstakerorganisasjon i toppklasse. Visjonen vår er å bygge gode ledere, avslutter Anne Gro Engen.

Les om Ledernes medlemsfordeler her

Meld deg inn i Lederne