Tidenes julegave til Hydro og Husnes!

I dag kom nyheten om at Hydro gjenåpner og oppgraderer B-hallen, den andre produksjonslinjen, på Husnes. Det er forventet at gjenåpningen vil skape 90 nye arbeidsplasser, og Hydro anslår verdien på investeringen til 1,3 milliarder kroner. - Dette er enormt gledelige nyheter for en bedrift og et lokalsamfunn som har gått gjennom noen usikre år, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen.

Tekst
Sverre Simen Hov
Dato
Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen.

– Det er mange – både politikere, tillitsvalgte og ansatte – som har jobbet hardt for dette gjennom flere år. Dette er utrolig viktig for hele lokalsamfunnet, og et tydelig miljøsignal fra Hydro som velger å lage aluminium med ren, norsk vannkraft, understreker Ingvartsen.

Gjennom en årrekke har blant annet Lederne hatt stort fokus på gode og forutsigbare rammevilkår, ikke minst CO2-kompensasjon, for at norsk industri skal klare seg i konkurransen med andre land.

I 2009 ble den ene produksjonshallen på Husnes stengt. Selskapet har også truet med å flagge aluminiumsproduksjonen ut på grunn av rammebetingelsene.

Det er ventet at produksjonen kan starte første halvår 2020 og skape 90 nye arbeidsplasser på Husnes. Det heleide Hydro-selskapet har i dag 245 ansatte på Husnes.