– Urealistisk fra De Grønne

- De Grønnes landsmøteforslag om å fase ut norsk olje- og gassnæring i løpet av 15 år er fullstendig urealistisk. Europa er spesielt avhengig av gass til oppvarming og industri, og partiet har åpenbart ikke fått med seg at eneste realistiske alternativ til gass i en god del år er kull, som er betydelig mer forurensende. Gass er til sammenligning en ren natur- og energikilde. Det er oppsiktsvekkende at et politisk parti ikke ser slike sammenhenger, sier forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen.

Her ser man forbundsleder i organisasjonen Lederne.

Forbundsleder Audun Ingvartsen.

Det var på partiets landsmøte nylig at Miljøpartiet De Grønne gikk inn for dette forslaget. Det føyer seg inn i rekken av tilsvarende utspill. Tidligere har Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg i intervju med TV2 sagt at de titusener av ansatte innenfor norsk olje- og gassnæring som ville miste jobben ved rask avvikling kunne bli ansatt på nytt i selskaper som bygger vindmøller. Hun mente at disse kunne bli lønnet av staten, men ble svar skyldig på spørsmålet om hvor staten skulle få inntektene sine fra hvis Norges viktigste inntektskilde ble borte.

– Lederne er en partipolitisk nøytral arbeidstakerorganisasjon, og gir normalt ikke uttrykk for sympatier eller antipatier med politiske partiers utspill, men vi har store problemer med å ta Miljøpartiet De Grønne seriøst i energispørsmål, sier forbundsleder Audun Ingvartsen.