Søk medlemsskap

Ledelsesbarometer

Bli med oss til Arendalsuka 2021!

Vi gleder oss til Arendalsuka, der Lederne igjen etter pandemipausen i 2020 arrangerer interessante foredrag og debatter om ledelsestrender og norsk arbeidsliv. Bli med oss og opplev på nært hold hva de viktigste stemmene i politikk og næringsliv har å si! Arrangementene vil også kunne følges via streaming på Ledernes Facebookside.

Norsk Ledelsesbarometer 10 år – hva er de viktigste funnene?

Norsk Ledelsesbarometer ble første gang lansert i 2008, og har jevnlig sporet til viktige debatter om lederlønninger og ledertrender. Tirsdag 27. november gikk Lederne og AFI sammen gjennom de viktigste funnene de siste 10 årene.

Her ser du en hånd som løfter ett kronestykke på et tårn av andre kronestykker.

Her tjener norske ledere mest

Bedrifter med utenlandske eiere lønner sine ledere 17 prosent bedre enn hva norskeide virksomheter gjør. Det kommer fram i Norsk Ledelsesbarometer 2018.

Ledelse på norsk

Nordisk ledelse er eksotisk, sett med internasjonale øyne. Det demokratiske lederskapet nyter et stadig bedre rykte, så hvorfor er alle lederutdanningene i Norge basert på utenlandske ledelsesteorier? HiOA og Lederne har gjort noe med det.

Søk nå til studiet ”Ledelse i den norske arbeidslivsmodellen”

I sommer lanserte Lederne i samarbeid med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) den historiske nye ledelsesutdanningen, og interessen var stor. Nå åpnes det for søknader til kull nr. 2, som starter høsten 2017. Det er satt av 25 studieplasser, og søknader må være registrert innen 30. mai 2017.

Her bor landets best – og dårligst – betalte ledere

Det er bare 22 mil i luftlinje mellom Oppland og Rogaland, men de to fylkene kunne ligget på hver sin planet hva lederlønninger angår. Forskjellen i gjennomsnittlig årslønn er på hele 312 000 kroner.

Delta i Norsk Ledelsesbarometer 2016!

Ledernes medlemmer som er registrert med mailadresser får i løpet av de nærmeste dagene mail om å delta i Norsk Ledelsesbarometer 2016. Det er viktig for kvaliteten på Ledelsesbarometeret og lønnsstatistikkene at flest mulig svarer på undersøkelsen.

1 av 2 arbeidsgivere vil ikke høre motforestillinger

Oslo: Stadig flere fagfolk opplever at arbeidsgiver lukker ørene for kritiske innvendinger, viser en fersk rapport. – Faglig integritet blir overprøvd av ensidige effektivitetskrav og lojalitetsregimer, sier Jan Olav Brekke i Lederne.

Når arbeidsgiver snoker på Facebook

Oslo: Overvåking i sosiale medier er bare én av flere måter enkelte arbeidsgivere forsøker å kontrollere deg på.

Når direktøren vil inn i hodet ditt – Forskere: Ledere lefler med psykologisk kontroll

Oslo: Flere og flere arbeidsgivere i Norge ønsker å styre ansatte sosialt og psykologisk, viser forskning. – Arbeidsgiveren tar kontroll over hva du skal mene og tenke, sier AFI-forsker Eivind Falkum.