Søk medlemsskap

Region Olje og gass

Oljestreikens superhelter: – Presset var enormt!

– Jeg skal ikke legge skjul på at det var tøft. Det føltes som vi var David mot Goliat i kampen mot store, mektige NHO under oljestreiken, sier hovedtillitsvalgt Per Helge Ødegård i Lederne.

Lederne: – Ingen flyreiser med Wizz Air

Ledernes sentralstyre har enstemmig vedtatt en uttalelse om at ingen flyreiser i Ledernes regi skal foregå med Wizz Air. Styret fraråder også både medlemmer og andre å benytte seg privat av selskaper med slike holdninger til spillereglene i det norske arbeidslivet som Wizz Airs toppsjef har gitt uttrykk for.

Rapportlansering: Faglig skjønn under press

Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) lanserte mandag 19. oktober en rapport som en del av Medbestemmelsesbarometeret. Tittelen på rapporten er "Faglig skjønn under press - fire casestudier og en sammenfatning", der Lederne er en av fire partnere.

Petroleumstilsynet er bekymret

Så langt i 2020 har det vært en urovekkende økning i antall alvorlige hendelser som har vært rapportert inn til Petroleumstilsynet (Ptil). - Når Ptil er bekymret, har også vi i Lederne grunn til å være bekymret, men vi har sett utviklingen over en tid, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen.

Regler om permitterte ansatte i private tjenestepensjonsordninger forlenges

Regjeringen har nå forlenget den midlertidige lovendringen som åpnet for at arbeidsgivere kan beslutte at permitterte ansatte skal kunne fortsette som medlemmer i pensjonsordningen der arbeidsgivere opprinnelig har ordning hvor ansatte skal meldes ut ved permittering. Den midlertidige loven er nå forlenget til og med 30. juni 2021.

Økt konkurranse i norsk luftfart – til hvilken pris?

Vi kan få en bredere konkurranse i norsk luftfart «wizz» vi vil. Vil vi det, og til hvilken pris? Ansatte som nektes å organisere seg i en arbeidstakerorganisasjon? Flyselskap som håndplukker et lite knippe lønnsomme destinasjoner og ruter med stor etterspørsel?

Sokkelstreiken avsluttet – Lederne vant fram hos Riksmekleren

- Vi er glade for at vi nådde fram med våre viktigste krav for medlemmene i olje og gass hos Riksmekleren i dag. Sokkelstreiken avsluttes dermed umiddelbart, sier forbundsleder Audun Ingvartsen i arbeidstakerorganisasjonen Lederne.

Sokkelstreiken avsluttet etter mekling fredag 9. oktober

- Vi er glade for at vi nådde fram med våre viktigste krav for medlemmene i olje og gass hos Riksmekleren. Sokkelstreiken avsluttes dermed umiddelbart, sa forbundsleder Audun Ingvartsen i arbeidstakerorganisasjonen Lederne fredag 9. oktober etter at det ble oppnådd enighet med Norsk olje og gass hos Riksmekleren.

Rådgiver/juridisk rådgiver i seksjon for arbeidsliv og jus – Stavanger

Til vårt Stavanger-kontor søker vi en rådgiver med gode faglige kvalifikasjoner i arbeids- og tariffrettslige spørsmål til en fast stilling. Er du interessert, eller kjenner du noen som er det? Ta en titt på denne!

Ledig vikariat som rådgiver i seksjon for arbeidsliv og jus – Oslo

Er du vår nye vikar, eller kjenner du om noen som er på utkikk? Dette er et 6-måneders vikariat med mulighet for forlengelse.