Søk medlemsskap

Region Olje og gass

Linjebygg-dommen får betydning i mange saker fremover

Sist onsdag ble det klart at Lederne vant i Høyesterett på vegne av Tor Gunnar Leren mot Prezioso Linjebygg. I dag kom hele domsbegrunnelsen, og Lederne har fått medhold på alle punkter som har vært til behandling i Høyesterett.

Lederne vant nok en gang i Høyesterett

Lederne vant sak med prinsipielle spørsmål om når en oppsigelse må ses i sammenheng med tidligere ansettelser i samme selskap. Dette er den andre Høyesterettsdommen på kort tid som har gått Ledernes vei.

Hva trenger du fra Lederne i fremtiden?

Denne uken sender organisasjonen Lederne ut en undersøkelse til både eksisterende yrkesaktive og potensielle medlemmer med spørsmål om hva som er viktigst og riktigst at vi tilbyr deg inn i fremtiden. Er det også ting vi kan og bør kutte ut?

Sokkeloppgjøret mellom Lederne og Norsk olje og gass i havn

Det ble natt til fredag 4. mai 2018 oppnådd enighet i sokkeloppgjøret mellom Lederne og Norsk olje og gass. – Vi er fornøyd med et viktig løft på skifttillegget for helkontinuerlige skiftarbeidere samt inngangen på det generelle tillegget til de lokale forhandlingene, sier forbundsleder Audun Ingvartsen i en kommentar. Alle organisasjonene har skrevet under på protokollen.

Velkommen på Ledernes årskonferanse 2018: Hvordan oppfører du deg som leder og rollemodell?

Det siste året har det vært mye fokus på hvordan ledere oppfører seg. Det stiller krav til deg som leder og rollemodell. Til Ledernes årskonferanse 14. november 2018 på Thon Hotel Arena Lillestrøm kommer inspirerende og kjente navn i hopetall. Dette vil du lære av, dette vil du bli inspirert av, dette vil påvirke ditt eget lederskap! Velkommen!

Her ser du tre av studentene til Ledernes utdannelse. Tre smilende studenter.

Ny lederutdanning gir uttelling

Etter to år med intensive studier og et unikt samhold, har vårt aller første kull tanker om hva utdanningen har gitt dem, og veien fremover – med en historisk ny utdanning på baken. Noen har blitt head-huntet og andre har blitt samboere. Vi møtte tre av studentene for å høre hva de har av erfaringer fra studiet.

Helikopter på sokkelen. Foto: Harald Pettersen / Statoil.

RNNP-rapporten: Antall alvorlige personskader på sokkelen øker

Petroleumstilsynets rapport «Risikonivå i norsk petroleumsvirksomhet» (RNNP) ble publisert torsdag. Tallene for 2017 viser en positiv utvikling for storulykkeindikatorer, med færre hendelser og redusert potensial. Samtidig har det vært en økning i antall alvorlige personskader.

Lederne på Barentshavskonferansen

Lederne var også i år godt synlige på Barentshavskonferansen i Hammerfest.

Goliatplattformen: – Lederne støtter de ansatte i Eni Norge

Det har den siste tiden vært en del presseoppslag om Eni Norges Goliatplattform og utfordringene den har hatt i oppstarten. I gårsdagens Stavanger Aftenblad forteller Ledernemedlem i selskapet, Roger Agersborg-Hansen, om hvordan ansatte tok grep for å få plattformen sikker.

Kværners funksjonærforeninger gir 50.000 kr til Abrigo for femte år på rad

Kværner leverer! For femte år på rad bevilget Kværners funksjonærforeninger utenfor LO kr. 50.000 til mødrehjemmet Abrigo i Brasil.