Få jobbtrygghet og bli en bedre leder

Gode ledere skaper resultater ved å spille andre gode. Lederne er en arbeidstakerorganisasjon med som tilbyr støtte, rådgivning og kompetanseheving for at du skal bli en enda bedre leder.

Mann stå og smiler i en bygate.

Ledernes lederutviklingsprogram lanseres i Kristiansand, Stavanger og Tromsø

Lederne tilbyr også i år Ledernes Lederutviklingsprogram. Dette er et lederutviklingsprogram for deg som er leder og har et ønske om å utvikle din lederstil.

– Mongstad må vurderes først for batterifabrikk

Equinor, Norsk Hydro og Panasonic skal bygge batterifabrikk i Norge, noe som har utløst en massemobilisering blant norske kommuner. Nå minner lokale Ledernemedlemmer om tidligere lovnader på Mongstad.

Lederne om innreiseforbudet: – Myndighetene bør finne en ordning for lønnskompensasjon til utenlandske arbeidstakere

Som følge av de strenge innreiserestriksjonene som er innført, vil i utgangspunktet kun nordmenn og utlendinger som er bosatt i Norge få lov til å reise inn i landet. Nå ber Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen myndighetene om å finne bedre løsninger.

Helikopter på sokkelen. Foto: Harald Pettersen / Equinor.

Advarer sterkt mot å flytte kontrollsentral fra Sola til Østlandet

Avinor vil flytte kontrollsentralen, og dens spesialtrente flygeledere for lufttrafikken i Sørvest-Norge og på kontinentalsokkelen, fra Sola utenfor Stavanger til Røyken mellom Oslo og Drammen. Arbeidstakerorganisasjonen Lederne er bekymret.

Mellomleder: En kvinne med lukkede øyne lener seg framover, og i bakgrunnen ses blå himmel med skyer.

Mellomledere behøves – i mange roller

Hodejeger Trine Larsen i Hammer & Hanborg hevdet i et innlegg i Dagens Næringsliv at mellomledere er overmodne for å havne på museum – og at de har utspilt sin rolle som kontrollører siden industrialiseringen på 1800-tallet. Flere innenfor lederutdanning har engasjert seg og skapt debatt. Har virkelig ikke mellomlederen utviklet seg?

Ønsket økt jobbtrygghet, innflytelse og lederutvikling

- Jeg meldte meg inn i Lederne for å få økt jobbtrygghet og innflytelse. Samtidig ønsket jeg å øke min kompetanse på faget ledelse, sier barnehageleder Jana Jarosova.

Barnehageledelse som fremmer kvalitet

Lederne-medlemmet Åse Merethe Bakkemyr jobber som barnehagesjef i bydel Østensjø, og går i bresjen for forskningsbaserte kvalitetsforbedringer i barnehager. De systematiske forbedringene er basert på to banebrytende studier, og viser seg å fremme kvalitet der de blir implementert.

Her ser du et ungt par som ser utover et fint skogslandskap. Det er vinter.

Verv et medlem til Lederne – vinn flott premie!

Nytt år og nye muligheter! Vi drar i gang årets første vervekonkurranse. Premien er en matkurv fra Meny til en verdi av 5000 kroner. I tillegg får du et universelt gavekort på 350 kroner for hvert eneste medlem du verver - uansett om du vinner eller ei!

Vil møte næringsministeren om maritim sektor

Maritim sektor er en av Norges viktigste og mest innovative næringer, men pandemien synliggjør nå behov for akutte tiltak. Arbeidstakerorganisasjonene Lederne, Fellesforbundet, NITO, Negotia, FLT og Tekna ber derfor i et brev til næringsministeren om et møte vedrørende behovet for en tiltakspakke for maritim sektor.