Elisabet er årets unge leder 2012

5. februar 2013 ble vinneren av Årets Unge Leder 2012 kåret. Førsteplassen gikk til Elisabet Søyland (34) som gikk av med den fornemme tittelen som Årets Unge Leder 2012 da konsulentselskapet Assessit for fjerde år på rad kåret Årets Unge Ledere.

 • Første plass: Elisabet Søyland (34), Hotellsjef, Clarion Hotel Stavanger
 • Andre plass: Per Åge Dahl (34), Regionsdirektør, Rema 1000 Norge AS, Oslo
 • Tredje plass: Kjell Magne Leirgulen (39), Direktør Salg og Kundeservice, Posten Norge AS, Oslo

– Jeg er utrolig overrasket, det er jo helt sprøtt, sa Elisabet etter kåringen. Jeg er så stolt og det er så utrolig – jeg er virkelig glad!

Gjennom kåringen ønskes det fokus på godt lederskap og å stimulere virksomheter i Norge til å gjøre det samme. Visjonen er å utvikle og utfordre morgendagens ledere og jobbe systematisk med lederutvikling og rekruttering.

Hvordan Assessit måler gode ledere:
I tillegg til at gode ledere er effektive og når sine mål, har de gjerne en bedre relasjon til sine medarbeidere – de trives på jobben. Informasjon er hentet både fra kandidatene selv, fra deres overordnede ledere og fra deres medarbeidere. I tillegg har kandidatene vist hva de duger til i praksis ved å gjennomføre to jobbsimuleringsoppgaver der atferden deres ble observert og vurdert. I kåringen legges stor vekt på at dette skal være en spennende utfordring og lærerik prosess for alle som er med.

Juryen bestod av Øistein Magnussen (gründer og styreleder Assessit), Tore Eugen Kvalheim (forbundsleder YS), Jan Ove Nesse (HR-direktør Jobzone) og Tore Relling (fjorårets vinner av Årets Unge Leder). Om vinneren uttalte juryen følgende: Lyttende og sympatisk, oppriktig opptatt av sine medarbeidere, strukturert med klare mål, god til å se sammenhenger og få med alle, stort engasjement, tydelig og klar i sin presentasjon, god strategisk vurderingsevne og setter realistiske mål.

– Må ha en god leder for å bli en god leder
Elisabet Søyland (34) er hotellsjef på Clarion Hotel Stavanger. Hun har en bachelor i reiselivsledelse og startet sin karriere hos Clarion Stavanger – samme hotellet hun i dag er sjef for. Hun startet i resepsjonen rett etter at hun var ferdig med utdanningen. At Elisabet er blitt en dyktig leder forklarer hun blant annet med  at hun selv har hatt gode forbilder å lære av og se opp til:

– Jeg tror man må ha en god leder for å bli en god leder, så det er ingen tvil om at jeg har lært mye av mine egne ledere de siste årene, forklarer hun. – Dessuten får jeg jobbe med en gjeng utrolige kolleger som inspirerer meg i forhold til hvor mye de faktisk byr på seg selv hver eneste dag, tilføyer hun.

– Det er viktig å ha fokus på rett person på rett sted, samt være inspirerende, motiverende og svært engasjert selv, forklarer hun. Elisabets engasjement er lett å se, folk rundt henne forteller at nettopp dette betegner henne, og på spørsmålet om hva det er som gjør at hun er så glad i jobben sin svarer hun at «mest av alt så er det mine kollegaer, miljøet og kulturen på arbeidsplassen min som gjør at jeg elsker å jobbe.»

Fakta Årets Unge Ledere:

 • Gjennomført siden 2009 av konsulentselskapet Assessit AS.
 • Ledere, 40 år eller yngre, vært i sin stilling i minst 1 år, minst 5 medarbeidere under seg, nomineres av nærmeste leder.
 • Bred spredning av deltagere: Både private og offentlige virksomheter deltar.
 • Bedriftene nominerer sine egne ledere til prosessen.
 • Nomineringer til Årets Unge Leder 2013 starter i april 2013.

Tidligere vinnere:

 • Vinner 2011: Tore Relling fra spedisjonsfirmaet Kuehne-Nagel
 • Vinner 2010: Sandra Helseth Myhre, Sparebanken Møre
 • Vinner 2009: Solfrid Flateby, Reitangruppen