Unge Lederne samlet i Oslo

15 – 16. juni var utvalget for Unge Lederne samlet. Utvalget har lenge holdt en lav profil, men har mange planer og tanker for fremtidens ledere.

  • Unge Lederne per 16. juni.  Fra venstre: Lene Ljødal -  ansatt i Lederne, Simen Steigedal - region Samvirke, Line Folstad - region Midt-Norge, Jostein Jørgensen - region Vest, Christian Liavaag -  region Sør, Tommy Moe - region Vest. Foran: Anders Pettersen - region Øst
    Unge Lederne per 16. juni.
    Fra venstre: Lene Ljødal – ansatt i Lederne, Simen Steigedal – region Samvirke, Line Folstad – region Midt-Norge, Jostein Jørgensen – region Vest, Christian Liavaag – region Sør, Tommy Moe – region Vest. Foran: Anders Pettersen – region Øst

    Les også: Vil satse mer på fremtidens ledere

Lederne ønsker å satse på fremtidens ledere ved å gi viktig støtte og bistand for lederemner som har ambisjoner om å skape en karriere som leder. I 2012 opprettet forbundsstyret utvalgt Unge Lederne som er for medlemmer under 38 år. Utvalget har en observasjonsplass i forbundsstyret og i dag er det Simen Steigedal (region Samvirke) som deltar på vegne av Unge Lederne.

Per i dag består utvalget av en representant fra hver region, men mangler representanter fra region Øst og region Olje og gass.

På møtet diskuterte utvalget hvordan de kan få flere til å være aktive i Lederne. Unge ledere er ofte på jakt etter andre medlemsfordeler, kurs og kompetanse enn eldre ledere. Dette ble også gjenspeilet i sakene utvalget diskuterte på møtet. Samtidig ønsker utvalget å jobbe aktivt mot Ledernes visjon om å «gå foran», rekruttere medlemmer og gi en arena for og av (unge) ledere.

Vil løfte frem unge ledere

Tirsdag 16. juni ble vinneren av ungdomsprisen Helt Sjef offentliggjort. Dette er et prosjekt Unge Lederne har tatt eierskap til med ønske om å løfte frem yngre krefter. I forbindelse med Helt Sjef ble det arrangert en frokostfest med tema ungt lederskap. Utvalget deltok på frokostfesten i forbindelse med kåringen og var godt representert både i salen og i juryen. Line Folstad, representant for Unge Lederne region Midt, satt i juryen sammen med blant annet Frode Kyvåg, Nils-Ingar «Nilsi» Aadne og Thina Saltvedt.

Videre var blant annet tidligere AUF-leder og nå informasjonssjef i Nortura Eskil Pedersen, leder og blogger Christoffer Hovde, oljeanalytiker Thina Saltvedt og komiker Nils-Ingar «Nilsi» Aadne tilstede og delte sine historier om ledelse i ung alder.

Bilde fra Helt Sjef-kåringen med Unge Lederne, vinneren av Helt Sjef; Marthe Bogstad og juryen.
Bilde fra Helt Sjef-kåringen med Unge Lederne, vinneren av Helt Sjef; Marthe Bogstad og juryen.