Jobbytte

Hvor ofte bør du egentlig bytte jobb?

Lat som det er din siste dag på jobb. Får følelsen deg til å ville bytte jobb eller bli værende?

Tekst
Lise Tønsberg Vangerud
Foto
iStock
Dato

– Før du sier opp og bestemmer deg for å gå videre, er det lurt å vurdere hva du har oppnådd i stillingen, som er bra å ha med seg i en kommende rekrutteringsprosess. Som leder er økonomiske resultater av det mest åpenbare, men gode attester fra ansatte og ledere er like viktig, sier Joakim Karlsson ved den svenske utdanningsbedriften Eductus til chef.se.

Visste du at 1 av 3 ledere slutter innen to år, og at bare halvparten når målene sine? Meld deg på kurs, og lær hvordan du unngår det.

Han mener at ledere som med jevne mellomrom viser at det ikke er redde for nye utfordringer, vurderes høyere enn de som har vært i samme bedrift i veldig mange år. Men det finnes fortsatt en grense, mener han, på hvor ofte man kan bytte jobb uten at det ser ille ut. De som er i en jobb bare i et halvt år eller ni måneder på flere arbeidsplasser, risikerer å bli møtt med litt skepsis, mener han.

Skal man jobbe som leder, bør man i det minste være et budsjettår for å vise at man bryr seg om den økonomiske kulturen på arbeidsplassen.

Joakim Karlsson

– Skal man jobbe som leder, bør man i det minste være et budsjettår for å vise at man bryr seg om den økonomiske kulturen på arbeidsplassen, og at man klarer å levere et resultat, mener Karlsson.

Han trekker fram tre fordeler ved å bytte jobb, nemlig at du får en bredere erfaring, utvider kontaktnettet ditt og kan vise til at du er fleksibel og er glad i forandringer. Farene ved å bytte jobb ofte, er at du kan få vanskelig med å sikre deg gode referanser, du får ikke en dypere innsikt i bransjen du er ansatt og du kommer garantert til å få spørsmål om hvorfor du bytter jobb ofte. Husk derfor å ha et godt svar klart!


 

4 ting å tenke på før du bytter jobb

I boken «The Myths of Happiness», et forskningsprosjekt om jobbskifte, gir forfatter og psykologiprofessor Sonja Lyubomirsky fire råd til deg som vurderer å bytte jobb:
1. Bli forelsket i jobben! Minn deg selv på hvordan det var før, og tenk på hvilke fordeler jobben din gir.
2. Besøk andre arbeidsplasser. Det er lett å ta forgitt det man har på sin egen arbeidsplass.
3. Skriv ned hva du er takknemlig for i jobben. Kanskje får du et nytt syn på arbeidsplassen?
4. Lat som det er din siste dag på jobb – hvordan føles det?
Kilde: tu.no
Publisert i Karriere