Sjalusi på arbeidsplassen

Hva gjør du når en kollega er sjalu på deg?

Noen kolleger heier deg frem og vil at du skal lykkes på jobben. Andre derimot, gjør alt for at du skal feile. Slik takler du at noen er sjalu på deg.

Tekst
Redaksjonen
Foto
iStock
Dato

Sjalusi kan oppdages ved at en kollega tydelig forsøker å konkurrere med deg, eller baksnakker deg. Dette kan nok føles veldig provoserende, urettferdig og sårende. Svarer du med samme mynt, har du (trolig) nedgradert deg til samme nivå som vedkommende, og problemet blir trolig bare verre. Her er to råd som kan hjelpe:

Vær rask til å handle med en gang du merker sjalusi fra en kollega. Gjør en ekstra innsats for å være imøtekommende og ydmyk.

Bekjemp sjalusien

Spør deg selv om du har gjort deg fortjent til denne behandlingen. Har du vært selvopptatt og satt andre i skyggen? Hvis ja, bør du prøve å være litt mer ydmyk. Du vet jo allerede at du er suksessfull, kanskje du bør løfte fram andre også? Vinn respekt ved å tenke på teamet, ikke bare deg selv. Vær rask til å handle med en gang du merker sjalusi fra en kollega. Gjør en ekstra innsats for å være imøtekommende og ydmyk. Husk å rose kollegene dine!

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Noter deg angrepene

Skaff deg allianser i ledelsen. Når det blir synlig at du har et godt forhold til innflytelsesrike mennesker, vil en kollega tenke seg godt om før vedkommende gjør noe for å skade deg. Skriv ned konfrontasjonene du har hatt med kollegaen, og ting som har blitt sagt eller gjort mot deg. Hvis du ikke har bevis, blir det bare dine ord mot vedkommendes ord.

Kilde: karrierelink.no

Publisert i Karriere, Ledertips