Slik blir hjemmekontoret bedre
JOBBHVERDAG

Slik blir hjemmekontoret bedre

Studier viser at ansatte er mer fornøyde når de har mulighet til å jobbe hjemmefra. Her er tipsene som gjør hjemmekontoret enda bedre.

Foto
iStock
Dato

En studie fra Association for Psychological Science slår fast at ansatte er mer fornøyde på jobb, mindre stresset og gjør en bedre jobb når de har mulighet til å jobbe hjemmefra.

I disse dager er det også mange som er nødt til å ha hjemmekontor. Heldigvis finnes det råd som gjør at arbeidsdagen på hjemmekontoret blir enda bedre.

Vil du bli en enda bedre leder?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få gode tips og råd hver uke.

3 tips til deg som har hjemmekontor:

Riktige verktøy

Videokonferanse fungerer bedre enn vanlig konferansesamtaler når folk befinner seg på ulike steder. Å få et ansikt på dem man snakker med er viktig for å bygge relasjoner, og det holder engasjementet levende i diskusjoner.

Samarbeidsverktøy som Lync, Google Hangouts, Skype, Slack eller liknende programmer, som muliggjør simultant samarbeid i tillegg til dialog, er også nødvendig når folk jobber fra ulike lokasjoner.

Les også: Tips til ledere på hjemmekontor

Levende relasjoner

Relasjoner på arbeidsplassen er noe som vanligvis vokser frem ettersom man treffes på jobb hver dag.

Som leder kan det være lurt å chatte litt personlig med de ansatte i blant, slik man ellers ville gjort ved kaffemaskinen.

 

For den som jobber mye hjemmefra er det viktig å ikke bare bli et navn som dukker opp på skjermen fra tid til annen. Som leder kan det være lurt å huske på å chatte litt personlig i blant, på samme måte som du ville gjort ved kaffemaskinen.

Tilgjengelighet

Det er ikke alltid lett å dra en tydelig grense når det bare er noen meter mellom kontor-pulten og sofaen.

For den som sitter på hjemmekontor er det viktig å være tydelig på arbeidstidene dine, slik at både lederen og kollegene dine vet når du er på jobb og når du har fri. Et enkelt tips er å regelmessig oppdatere statusen din i dialogverktøyene.


Kilde: ComputerSweden.

Les om Ledernes medlemsfordeler her

Meld deg inn i Lederne

Publisert i Ledertips