– Bidra med dine egne tanker og meninger

Lederne-medlemmet Alexander Winther er kontrolltekniker, og jobber for ConocoPhillips. Der har han en aktiv rolle som tillitsvalgt, og er i tillegg nestleder i ansatteforeningen. Vi ville høre mer om det å være tillitsvalgt, hans tanker om ledelse og medlemskapet i Lederne.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato
Fortell litt om deg selv!

– Hei, jeg heter Alexander Winther, er ifra Tønsberg, og ansatt som elektronisk kontrolltekniker i ConocoPhillips. Der har jeg vært ansatt i ni år, og vært innmeldt i Lederne i tre år. Jeg sitter også som nestleder i ConocoPhillips-ansattes forening. Utdannelsen min er innen telekommunikasjon.

– I tillegg til dette driver jeg med utvikling og programmering på «fritiden», og har en startup med flere ansatte.

Hva går jobben din ut på?

– Arbeidet hos ConocoPhillips går ut på å drifte og vedlikeholde kontrollsystemer og instrumentering på gassturbiner og annet roterende utstyr.

Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?

– Det som er mest givende med denne jobben er at det skjer forskjellige ting hele tiden. Når det først skjer noe er det litt utfordrende, og det er gøy.

Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?

– Den største utfordringen er vel kanskje et uforutsigbart politisk landskap som endres fra dag til dag. Politikere trenger mer kompetanse innen faget, og ikke bare fokusere på hva som er politisk korrekt. Et godt eksempel er spørsmålet om elektrifisering av sokkelen. Dette synes jeg er helt bak mål. Gassen blir brukt uansett, og det er mest miljøvennlig å bruke den der den blir produsert.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Hva gir det deg å være fagorganisert?

– Ved å være fagorganisert får jeg tilgang til nyttig informasjon, samt at man har mulighet til å påvirke i mye større grad enn om man ikke er fagorganisert.

Hvorfor er du medlem av Lederne?

– Jeg ble medlem av Lederne fordi en tidligere fagforening jeg var medlem av ble for politisk. Det er viktig å ha et klart skille, og jeg liker at Lederne er partipolitisk uavhengige.

Hva er ditt beste råd til en ung kollega?

– Mitt beste råd til yngre kolleger er å ta vervet som tillitsvalgt, slik at man får et innblikk i hvordan fagforeningsarbeid fungerer. På denne måten får man også sjansen til å bidra med egne tanker og meninger.

Hvis det er en ting du kunne fått hjelp til å løse på arbeidsplassen, hva ville det ha vært?

– En viktig endring på arbeidsplassen min må kanskje være det å innføre lovpålagte, tekniske kurs for å holde kompetansen vedlike, samt å utvikle seg selv. I dag er det altfor få kurs og for lite opplæring. Dette er en gjenganger i alle oljeselskapene. Det ville ha gitt mer engasjerte ansatte, og selskapene ville spart mye på gjennomtrekk av personell.

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler