Grandios trivsel på Stranda

Med lotterier og kakesalg har de ansatte ved Grandiosa-fabrikken kommet seg til de mest eksotiske stedene i nærområdet. Nå planlegger tillitsvalgt Tommy Sandø et "mesternes mester"-konsept der man kan kvalifisere seg via en app.

Tekst
Håkon Holo Dagestad
Foto
Privat
Dato

Tommy Sandø er en aktiv tillitsvalgt for Lederne ved Grandiosa-fabrikken på Stranda, som er en del av Orkla Foods Norway-konsernet (OFN). Han ble medlem i 2010, og har vært tillitsvalgt ved fabrikken siden 2013. Siden den gang har han vært en markant pådriver for det gode arbeidsmiljøet der.

Tommy Sandø er tillitsvalgt for Lederne ved Grandiosa-fabrikken på Stranda.
Sosialminister

På Grandiosa-fabrikken har Sandø blitt til en slags «sosialminister» for de ansatte. Den tittelen har han ikke fått uten en solid innsats. En stor porsjon med kreativitet og pågangslyst er viktige egenskaper å ha når man leder de sosiale arrangementene på jobben. Han har greid å utrette mye siden han startet for ti år siden.

I tillegg til å gjennomføre utallige sammenkomster med varierende tema, er Sandø leder for bedriftsidrettslaget. Han fikk i sin tid forhandlet seg frem til et eget rom i fabrikklokalene til disposisjon for det. Variert utstyr måtte anskaffes, og det fikk han dekket.

Av større hendelser for de ansatte står Sandø i spissen for en fjelltur et par ganger i året, der en gruppe går over en av de høye tindene i Sunnmørsalpene. Som vi skal se, har han i tillegg arrangert utallige sammenkomster med varierende tema. Nå ser han fremover mot et større og helt nytt konsept for bedriften.

Vi har nesten vært overalt i fylket. Vi velger ut sjarmerende småplasser som gjerne tilbyr noe utenom det vanlige.

Tommy Sandø, tillitsvalgt for Lederne

 

Mesternes mester

“Mesternes mester”-konseptet skal nå fungere som en mal for de neste initiativene fra den aktive Sandø. Orkla Foods Norge sin Grandiosa-avdeling har satt seg som mål å arrangere en Mesternes mester-lignende konkurranse for bedriftene i konsernet. Konkurransen kan tilpasses korona-situasjonen, men Sandø tar ingen sjanser inntil videre.

– Her blir det oppgaver som krever styrke, kondis og IQ i mer eller mindre avanserte konkurranser. For å kunne delta, har vi sammen med hr-avdelingen satt opp at de må ha 750 poeng i gjennomsnitt på x antall måneder i OFN sin aktivitets-app, forklarer Sandø.

Aktivitets-appen registrerer antall skritt for de som vil være med. Planen er å gjennomføre dette store arrangementet 12. september 2020, men det blir mest sannsynlig utsatt til 2021 på grunn av koronaviruset. Fotballbanen til det lokale idrettslaget Stranda IL er imidlertid holdt av, og funksjonærene, som skal se til at alt går fint for seg, er sørget for. Det er ingen overraskelse at det skulle bli Grandiosa til lunch.

– Selve bakgrunnen for initiativene er å styrke oss som bedrift, og håp om gevinster i form av lavere sykefravær, bedre helse og godt humør blant våre ansatte. Vi har ingen statistikk tilgjengelig ennå, men bruker man tilgjengelig forskning og sunn fornuft, så viser det seg at en økning i bevegelse blant ansatte er synonymt med trivsel, lavere sykefravær og bedre helse, forklarer Sandø.

Blåtur-general

Sandø går også under navnet «Blåtur-general»; en gjeng på fire medarbeidere som har dannet en velferdskomité. Disse «Blåtur-generalene» har det takknemlige ansvaret for å gjennomføre koselige samlinger med fredagslotteri, vinlotteri, bingo og quiz. Det koster litt å være med, men når opptellingen til slutt viser omtrent 15 000 kroner, så blir det lokale busselskapet oppringt.

– Da ringer vi dem, leier oss en buss, og drar til et sted som vi ikke har vært før. Ingen av de ansatte vet hvor vi skal, og vi byr på små rebuser og konkurranser på veien til reisemålet. Når vi kommer frem så spiser vi og koser oss til sent på kvelden, sier en fornøyd Sandø.

Sandø forklarer videre at bussturene blir store «snakkiser» i kantina. Folk gleder seg enormt, og er spent på destinasjonene. De spekulerer i hvor bussen ender opp hen, og hva de skal spise. Noen prøver seg på bestikkelser av generalene, men stort sett greier de å holde tett om hvor de skal. Nå har medarbeiderne vært så mange steder at komitéen begynner de å gå tom for spesielle reisemål i området. 

– Vi har nesten vært overalt i fylket. Vi velger ut sjarmerende småplasser som gjerne tilbyr noe utenom det vanlige. Vi har vært i en låve som har blitt gjort om til en bar, og en gammel steinalderhule som tilbyr mat og drikke. Vakre Yrineset var helt fantastisk. Disse turene, i tillegg til alle de gode forventningene i forkant, gjør underverker for arbeidsmiljøet vårt, avslutter Sandø.