– Ha tro på egne ferdigheter og tør å ta plass!

Henriette Siggervåg er utdannet sosiolog og jobber i arbeids- og inkluderingssektoren. Hun brenner for inkludering av alle i arbeidslivet, og mener at alle sektorer bør fokusere og satse mye mer på dette fremover.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato
Fortell litt om deg selv!

– Mitt navn er Henriette Siggervåg, jeg er 29 år, og er fra Bømlo. Jeg jobber som fagrådgiver i A2G Kompetanse, avdeling Bergen. Jeg er utdannet sosiolog med mastergrad i sosiologi fra Universitet i Bergen.

Hva går jobben din ut på?

– Min jobb som fagrådgiver i A2G Kompetanse går ut på å ivareta våre arbeidsmarkedstiltak knyttet til kvalitetssikring og fagutvikling. Dette innebærer blant annet å skrive anbud, bistå våre ledere i de ulike arbeidsmarkedstiltakene med faglige spørsmål, fagutvikling, holde faglige kurs og opplæring for ansatte og mer.

Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?

– Den arbeidsoppgaven jeg liker best må være å skrive anbud. Anbudsskriving er en svært hektisk og krevende prosess, men det er ingenting som gir meg mer mestring enn å trykke på send etter en intens skriveperiode. Vi er et solid team i A2G Kompetanse som sammen skriver anbud. For meg er det svært givende og motiverende å få jobbe så tett med faglig sterke folk.

Hold deg oppdatert på ledelsesnyheter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?

– Det er flere store utfordringer fremover for arbeids- og inkluderingsbransjen slik jeg ser det. Om jeg skal trekke frem en utfordring, som jeg personlig brenner veldig for, så er det ufrivillig utenforskap til arbeidslivet. Dette er ikke en utfordring som kan løses med et enkelt svar, men jeg håper at vi fortsetter å belyse utfordringene rundt dette, og at det i alle bransjer fremover kan bli et økt fokus på inkludering. Det innebærer blant annet å ha en god seniorpolitikk, spesielt fremover med en aldrene befolkning. Det handler om å utnytte dagens arbeidskraft ved å se på muligheter fremfor hindringer, og mer relevant en noen gang – ta vare på innvandrere og gi dem tilstrekkelig med opplæring.

Hva gir det deg å være fagorganisert?

– Det å være fagorganisert gir meg et fellesskap og støtte i jobbhverdagen.

Les også: Asteros lederskap gir suksess

Hvorfor er du medlem av Lederne?

– Etter jeg startet i fagavdelingen fant jeg ut at både min leder og flere kollegaer allerede var medlem, og jeg ble derfor vervet av en kollega etter å ha hørt mye bra om lederne. Det som solgte meg inn var alle mulighetene for kompetanseheving og kurs, samt bistand i lønnsjusteringssammenhenger.

Hva brenner du for i arbeidshverdagen?

– Jeg brenner stort for inkludering og at alle som ønsker det skal ha en plass i arbeidslivet. En av grunnene til at jeg trives så godt som fagrådgiver A2G Kompetanse er at jeg får jobbe med, og ikke minst få være med å påvirke, det jeg brenner for i arbeidshverdagen.

Ditt beste råd til en ung kollega?

– Som ung kvinne i arbeidslivet er mitt beste råd å ha tro på egne ferdigheter og tørre å ta plass.

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler