Her ser du debattpanelet stående på scenen etter debatten på kvinnedagen 8. mars 2022.

Kvinnedagen: Se opptak av paneldebatten “Ungt kvinnelig lederskap”

Du har nå muligheten til å se hele debatten om viktige temaer omkring ungt kvinnelig lederskap, viktigheten av likestilling, og hvilke endringer som bør gjøres fremover. God fornøyelse!

Tekst
Redaksjonen
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato

Lederne markerte kvinnedagen i et bredt perspektiv med sterke bidragsytere fra ulike deler av politikk og næringsliv. Frokostmøtet utforsket blant annet hvilket arbeidsmiljø unge norske kvinner jobber i, hvilke utfordringer unge kvinner møter som ledere, og hvor langt det norske samfunnet har kommet med likestilling i det norske arbeidslivet.

Se hele debatten her:

 

Paneldeltakere:

Kamzy Gunaratnam

Kamzy kom til Norge fra Sri Lanka som et lite barn, og flyttet etter hvert til Groruddalen hvor familien bor. Hun har hatt en rekke tillitsverv i politikken, sist som varaordfører i Oslo. Nå representerer hun Arbeiderpartiet på Oslobenken på Stortinget og er medlem av justiskomiteen.

Parisa Bardouni (Aker Solutions)

Parisa kom til Norge som ung voksen fra Iran og har siden utdannet seg til ingeniør og senere gått gradene i Aker Solutions. Hun jobber med undervannsteknologi i energibransjen som fortsatt er dominert av menn, men hun har og har hatt flere kvinnelige ledere og forbilder. Hun ønsker at flere kvinner skal finne veien til hennes sektor. Hun er kvinne og leder, blir inspirert av ledelse som bygger opp folk.

Anniken Hauglie

Anniken har mange års erfaring fra politikken og en rekke tunge jobber. Hun har vært arbeids- og sosialminister i Erna Solbergs regjering, i Oslo har hun vært sosialbyråd og byråd for kunnskap og utdanning, hun har jobbet som politisk rådgiver og som rådgiver i Forbrukerrådet. Hun jobber nå som viseadministrerende direktør i NHO. Hun tror på eksemplets makt, og tror ikke det er grenser for hvor langt man kan nå i Norge som kvinne, hvis man er flink nok og jobber hardt.

Christina Moe Gjerde

Christina er Nordisk sjef i Voi Technology og har utdannelse fra Norges Handelsskole i Bergen og fra University of California. Før hun ble kjent som forkjemper for elektriske sparkesykler jobbet hun som konsulent i EY og AVO. Christina har kjent på kostnadene knyttet til det å være ung kvinne i en fremskutt posisjon, men har også synspunkter på næringsutvikling, teknologi og likestilling.

Erik Wold

Konferansier. Etter 25 år i NRK der Erik Wold satte sitt preg på programmer som Dagsnytt Atten, Frokost-TV, Standpunkt, Aktuelt, RedaksjonEN, og ikke minst Debatten, startet han for seg selv. I dag bruker han sin lange erfaring og solide kompetanse som programleder, konferansier, debattleder, moderator, produsent og medierådgiver. Foto: Anne Valeur.

Her ser du nestleder i Lederne, Liv Spjeld By.

Liv Spjeld By

Liv Spjeld By er nestleder i Lederne, og har et sterkt engasjement for likestilling i det norske arbeidslivet.

Publisert i Nytt fra Lederne