LederCasten – bli bedre kjent med kloke mennesker

I en uformell samtale med kjente samfunnsaktører blir vi bedre kjent med deres tanker om hva god ledelse er og hvordan det bør utøves – både i arbeidslivet og ellers.

Sist oppdatert

Sendeskjema for LederCasten i påsken 2020:

  • Onsdag 8. april fra kl. 14.00: Sven Mollekleiv (tidligere generalsekretær og president i Norges Røde Kors) og Audun Ingvartsen (forbundsleder i Lederne og tidligere distriktsleder i Norges Røde Kors). Hvordan blir årets påske for landets frivillige organisasjoner som Røde Kors og Lederne?
  • Skjærtorsdag 9. april fra kl. 10.00: Thor Gjermund Eriksen (kringkastingssjef i NRK). Hvordan er NRK sitt ansvar bevisst som kringkaster i disse tider? Og hvordan omstiller NRK sitt «normale» påskeprogram når ansatte må holde avstand men likevel bidra til informasjon og underholdning til Norges befolkning?
  • Langfredag 10. april fra kl. 10.00: Birgit Skarstein (idrettsutøver, sosial entreprenør og bl.a. styremedlem i Norges Skiforbund). Hvordan motiverer og leder man seg selv i krisetider? Og hva gjør man når store mål må endres på grunn av uforutsette hendelser?
  • 1. påskedag 12. april fra kl. 10.00: Stig Inge Bjørnebye (tidligere sportssjef i Rosenborg og fotballproff i bl.a. Liverpool). Hvordan får man energi av ensomhet og ubehag? Hva skjer nå med resten av sesongen i Premier League? Og hvilket sosialt ansvar hviler på store fotballklubbers skuldre?

Følg LederCasten der du hører podcast:

Ledernes visjon er å bygge gode ledere. LederCasten er en podcast der du som lytter blir bedre kjent med samfunnsaktører både i arbeidsliv, politikk og andre sektorer.

Vår faste programleder Sverre Simen Hov spør gjestene hva god ledelse er og hvordan det ser ut i praksis. I tillegg har vi ofte to spalter – «Jobbintervjuet» og «Hverdagsledelse» – hvor vi utfordrer gjestene på dilemmaer fra hverdagen og klassiske spørsmål man møter i et jobbintervju. Det skal vise seg at latteren sitter løst.

Alle episoder legges ut på denne nettsiden og distribueres i våre nyhetsbrev og sosiale medier, men du kan også følge LederCasten på Spotify, iTunes eller der du hører podcast.

Har du ideer eller tips, ta kontakt med sverre@lederne.no

Først ut, i forbindelse med kommune- og fylkesvalget i 2019, var noen av våre mest kjente politiske ledere. Alle partier på Stortinget fikk invitasjon til å delta. Etter valget publiseres podcaster med i hovedsak ledere i ulike virksomheter og organisasjoner.

Lytt og følg med – nye podcaster lanseres fortløpende.