Lederne krever momsfritak på strøm

Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen, er dypt bekymret for konsekvensene av strømkrisen, og krever at Regjeringen umiddelbart fjerner momsen og reduserer el-avgiften.

Tekst
Redaksjonen
Illustrasjon
Privat
Dato
Forbundsleder Audun Ingvartsen.

– For mange er situasjonen akutt, og medfører at mange mennesker med vanlige inntekter sliter med å få endene til å møtes. Situasjonen kan komme til å vedvare og forverre seg gjennom vinteren, noe som krever handling allerede nå, sier Ingvartsen.

Han mener 10 øre reduksjon på avgiften i noen få måneder er alt for svakt, og viser til at Staten samtidig håver inn ekstra milliarder på moms.

– Det er bra at det kom en liten reduksjon, men det blir som et musepiss i havet å regne. Strømprisene vi ser nå, kan få dramatiske konsekvenser for mange familier. Partileder Vedum var svært tydelig i valgkampen, nå må finansminister Vedum komme på banen, sier forbundslederen.

Lederne er en arbeidstakerorganisasjon med i underkant av 17.000 medlemmer, og forbundsleder Audun Ingvartsen kommer med en sterk oppfordring til Regjeringen.

– Det eneste fornuftige er å fjerne moms på strøm frem til juni 2022. Dette er den julegaven vanlige folk både forventer og fortjener i år. Staten skal ikke berike seg på strømkrisen, samtidig som vanlige folk og familier ikke får endene til å møtes inn mot jul, sier han.

Det forventes at Stortinget sørger for nødvendige grep når de skal behandle statsbudsjettet for neste år.

– Regjeringen og SV har ikke, i budsjettenigheten, levert gode nok tiltak for vanlige folk i møte med strømkrisen. Nå må Stortinget ta ansvar, og aller helst legge partipolitisk spill til side og gå sammen på tvers av blokkene for å finne en løsning før jul, oppfordrer Ingvartsen.

Publisert i Nytt fra Lederne