– Liker at mennesker utvikler seg og lykkes

Anja Bratteli (41) jobber i Coop, og har lang erfaring som butikkmedarbeider og butikksjef. Variasjonen i arbeidshverdagen, problemløsning, og å se resultater er noen av Brattelis store motivasjonsfaktorer. Hent inspirasjon fra ett av Ledernes medlemmer i varehandelsbransjen.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Privat
Dato

Fortell litt om deg selv!
– Hei, jeg heter Anja Bratteli, er 41 år og kommer fra Stavanger. Jeg er egentlig utdannet som baker, men har cirka 20 års erfaring innen dagligvare. Nå jobber jeg som butikksjef i Coop Økonom, hos Extra Hana Skut. Der skal jeg være ut desember, og fra januar 2024 starter jeg i Extra Randabergveien. Jeg har vært medlem i Lederne siden 2018.

Hva går jobben din ut på?
– Jobben min går ut på å lede teamet jeg har med meg på best mulig måte, slik at vi når bedriftens mål. Arbeidsdagen min går også selvfølgelig i normal butikkdrift, slik som varepåfylling, kundeservice, bestilling, oppfølging og opplæring av ansatte, IK-mat rutiner, og mye, mye mer. Det er aldri en arbeidsdag som er lik!

Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?
– Jeg liker egentlig alt som har med butikkdrift å gjøre og ikke en spesiell oppgave. Men noe av det jeg liker ekstra godt med jobben er kontakten med forskjellige mennesker hver dag. Det at ingen dag er lik, og å løse utfordringer og se resultater. Og ikke minst; som leder så liker jeg å se at menneskene jeg leder utvikler seg og lykkes.

Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?
– Lavpris dagligvare er sterkt preget av konkurranse, så utfordringen er å få til en drift som er lønnsom på kanskje andre måter enn vi har trengt tidligere. Så er det ingen hemmelighet at økende tyveri er en utfordring.

Hva gir det deg å være fagorganisert?
– Det gir en trygghet om at du har noen ved din side hvis du skulle havne i en situasjon der du skulle ha behov for hjelp.

Hvorfor er du medlem av Lederne?
– Helt ærlig, så er jeg i Lederne fordi det var denne fagorganisasjonen jeg ble anbefalt å være medlem i av mine kollegaer i Samvirkelaget, da jeg gikk fra å være butikkansatt til en lederstilling.

Vær en slik kollega som du ønsker at andre skal være for deg!

Anja Bratteli

Hvilken medlemsfordel er viktigst for deg?
– Det er bistanden jeg får hvis jeg skulle trenge hjelp i en arbeidssituasjon. I tillegg liker jeg at det er gode forsikringsordninger, forskjellige støtteordninger, gratis kurs og webinarer.

Hva brenner du for i arbeidshverdagen?
– Jeg brenner for en trygg arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø.

Ditt beste råd til en ung kollega?
– Det må være å ta til seg råd og tips du får på din vei, og selvfølgelig ta med deg videre alle de positive erfaringene du får. Tenk også over hva du kan bruke eventuelle negative erfaringer til. Lag deg et mål med flere delmål, og en plan for hvordan du har tenkt å nå målet. Gjerne også tidfeste når målet skal være utført. Tørr å være deg selv, og tenk annerledes. Vær en slik kollega som du ønsker at andre skal være for deg!

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler

Publisert i Medlem, Nytt fra Lederne