Offshore-karriere som ung kvinne

Hun startet som lærling på Sleipner, hatt en lag periode som fagarbeider på Oseberg-feltet og er nå fast arbeidsleder på Ekofisk-feltet i Nordsjøen. Karriereveien peker oppover for den 25 år unge nordsjøarbeideren Emma Ingebrigtsen.

Tekst
Redaksjonen
Foto
Privat
Dato

Emma Ingebrigtsen er 25 år, men allerede har hun rukket å samle seg opp lang fartstid i oljebransjen. På yrkesskolen tok hun overflateteknikk, og gikk rett over i jobb som lærling i overflatebehandling på Sleipner.

– Jeg husker jo da jeg begynte. Det var jo et mannsdominert yrke, en tøff jobb, og jeg var veldig spent på hvordan det ville bli. Men så tok det tre turer, så var jeg helt frelst, sier Ingebrigtsen.

Emma hadde utfordret seg selv og fant ut at det var verdt det. Fra den gang har hun trivdes bedre og bedre.

– Der ute så kommer man så tett innpå folk. Man blir som en liten familie. Selv om det ikke er direkte farlig, så er det jo en viss risiko involvert, og derfor har trygghet og tillit mye å si, legger Emma til.

Midlertidige nedgangstider

Emma har hele tiden jobbet for Bilfinger, utenom i nedgangstidene rundt 2015. Da fikk hun en kortvarig stilling i Kaefer Energy, som en konsekvens av nedbemanninger. Det tok imidlertid kun et halvt år før hun var på plass i Bilfinger igjen. Siden 2017 har hun jobbet på Ekofisk-feltet og har fått fast tittel som arbeidsleder der.

– Det var kjempeartig å få bli arbeidsleder, særlig for en som er såpass ung som det jeg er. Litt skummelt er det og, men man lærer så mye av å få vokse i rollen sin. Jeg har hatt en veldig bratt læringskurve de siste to årene, og det er veldig gøy å få utfordret seg selv og sine egne grenser, sier Ingebrigtsen.

Anbefaler offshore

Emma vil gjerne fortsette som fagarbeider utover. Til de unge kvinnene som tenker på å gjøre det samme som henne selv, vil hun anbefale å tenke seg nøye gjennom både intensiviteten og tiden brukt borte fra sine nærmeste. Hvis det virker overkommelig, så får man masse igjen for å bestemme seg for å jobbe offshore.

– Jeg gleder meg til å komme meg ut igjen og jobbe, jeg, etter fire uker hjemme. Det er så mange gode mennesker der ute, det er så mye godt samhold blant folka mine, sier Ingebrigtsen.

Som medlem av Lederne er hun veldig glad for å ha tilgang til mye kunnskap om ledelse, og kurs som er gratis. I tillegg er det godt å vite at hun får juridisk bistand dersom det skulle skje noe i arbeidstiden eller utenom.

– Det er veldig trygt å vite at jeg har Lederne i ryggen dersom det skjer noe, avslutter Ingebrigtsen.