På drømmetur med avdeling Møre og Romsdal

Nesten 100 medlemmer var samlet da Ledernes avdeling Møre og Romsdal steg ombord Kystrutens Havila Capella i Ålesund på fredag 16. juni. Foran dem lå en av verdens vakreste innseilinger; Geirangerfjorden. I gnistrende finvær.

Tekst
Håkon Holo Dagestad
Foto
Ragnar Vågen
Dato

Generalsekretær Stein Zander, forbundsleder Audun Ingvartsen og rådgiver Ragnar Vågen fra sekretariatet stilte alle opp, og stod for det faglige på avdeling Møre og Romsdals store medlemsarrangement. Alle gikk ombord i det nye og prisbelønte skipet Havela Capella kl. 10, og fikk servert en god og kortreist lunsj like etterpå.

Interessant innhold

Havila Kystruten-sjef Bent Martini holdt deretter et interessant foredrag om selskapet, og de nye, innovative og bærekraftige skipene deres. Disse blir drevet frem av en blanding av verdens største batteripakker til passasjerskip, og naturgass. I tillegg er forberedt til hydrogen, når den tid kommer. Skipene kan seile i fire timer på ren batteridrift, og er da nærmest lydløse. To skip er i drift, mens to andre avventer ferdigstillelse i nær fremtid.

Etter foredraget var Havila Capella kommet til innseilingen til Geiranger, og alle trakk ut på dekk for å innta utsikten. Mektige fjellsider, hvite topper, store fossefall og de små gårdene ble badet uforstyrret i solskinn på en varm vestlandsdag.

Rekrutterende tur

Turen var godt planlagt, og blant deltakerne som var til stede, hadde avdelingen bedt med seg tolv ikke-medlemmer. For disse tolv var det tilrettelagt et eget rekrutteringsopplegg ved siden av hovedprogrammet, der de fikk vite mer om hva Lederne kan tilby dem. Rekrutteringsansvarlig i avdelingen, Åse Hilde Andersen og Ragnar Vågen stod for dette. Det foreløpige resultatet av dette rekrutteringsarbeidet ble tre nye medlemmer.

– Det er veldig gøy å være med på den nye trenden vi ser i Lederne, og ikke bare i dette avdelingsstyret, men også i stadig flere avdelingsstyrer; at de tenker og jobber med rekruttering som mål, og det vet vi kan bli en snøballeffekt, sier forbundslederen.

Skipet la til Ålesund havn igjen kl. 19, og da var arrangementet over. Noen medlemmer hoppet av i Molde i etterkant, og noen ble med videre til Kristiansund. Alt hadde gått etter planen.

– Vi må bare berømme styret i Møre og Romsdal for et fantastisk arrangement, og alle medlemmene som tok seg fri på en fredag til å være med. Alle bidro til at dette ble en helt spesiell dag, avslutter Ingvartsen.

Publisert i Nytt fra Lederne