Reagerer på Equinors omgåelse av vekterstreiken

Den lenge pågående vekterstreiken ble nylig trappet opp til å omfatte også Flesland. Equinor ser nå på muligheten for å flytte to helikopter til Stord for å omgå situasjonen i Bergen. Dette reagerer Ledernes forbundsleder kraftig på.

Dato
Forbundsleder Audun Ingvartsen.

– Equinors initiativ er helt på grensen til å være umoralsk. Både fordi det omgår vekterstreiken og fordi det vil medføre langt mer bussreising for Equinors og underleverandørenes personell i en situasjon der samfunnet gjennomfører strenge pandemitiltak, sier Ledernes forbundsleder, Audun Ingvartsen, i en kommentar.

Økt smittefare
Han mener Equinors forslag er lite praktisk og hensiktsmessig. Selv om man bor på Stord skal man først busses til Flesland for innsjekk og så tilbake til Stord for å fly ut. Om streiken vedvarer må de som bor på Stord, på returen, bli busset til Flesland for å levere overlevelsesdrakten inn igjen og så reise tilbake igjen med bil eller ny buss.

– Bussturene mellom Flesland og Stord vil fort bety flere timer ekstra reisevei hver vei. Det vil utvilsomt innebære økt smitterisiko slik smitteutviklingen blant annet i Bergen har vært i det siste. I tillegg er jeg sterkt kritisk til signalet Equinor sender de streikende vekterne, understreker Ingvartsen.

Vekterstreiken ble 14. november 2020 trappet opp til også å omfatte 200 vektere ved heliportene på Flesland og i Brønnøysund, samt Saga Fjordbase i Florø. Vekterstreiken er nå inne i sin niende uke. Fra før er 2 000 vektere ute i streik.