Katrin Heinecke er styremedlem i Ledernes avdeling Agder.

Tett på et medlem: – Liker å utgjøre en forskjell

Artikkelserien "Tett på et medlem" lar deg bli bedre kjent med, og få inspirasjon fra et medlem av Lederne. Denne gangen møter vi Katrin Heinecke; en regnskapsfører som ser verdien av å være organisert, og å bruke sine medlemsfordeler.

Tekst
Håkon Holo Dagestad
Foto
Håkon Holo Dagestad
Dato

Fortell litt om deg selv!
Jeg heter Katrin Heinecke, er 51 år, bor i Kristiansand, og jobber som statsautorisert regnskapsfører i Vekstra Sør. Jeg har vært medlem i Lederne i 12 år, og valgt styremedlem i avdeling Agder.

– Hva går jobben din ut på?
– Jeg har økonomiansvar for mine kunder fra A til Å. Jeg er deres rådgiver, HR-person, og mellomleddet mellom offentlige instanser og en som ivaretar deres interesser.

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?
– Jeg elsker servicedelen. Å føle at du er til nytte, at jeg kan utgjøre en forskjell økonomisk, og å yte det lille ekstra.

– Hva er de største utfordringene for din bransje fremover?
– Min bransje er bunnsolid. Det finnes mye kunstig intelligens i dataprogrammene som hjelper oss regnskapsførere, men man kan aldri være foruten en som sjekker og kontrollerer.

– Hva gir det deg å være fagorganisert?
– Det å være organisert gir meg trygghet. Jeg vet at jeg får hjelp hvis det skulle være utfordringer i arbeidssituasjonen. Lederne tilbyr meget gode avtaler for arbeids- og privatrettslig hjelp.

– Hvorfor er du medlem av Lederne?
– Jeg meldte meg inn i Lederne fordi jeg følte meg litt ensom som mellomleder. Når man er står alene mellom de ansatte og styret, så trenger man en samtalepartner.

– Hvilken medlemsfordel er viktigst for deg?
– Jeg setter stor pris på lønnsrådgivningen som Lederne tilbyr. Ved hjelp av disse rådene har jeg oppnådd dobbelt så høyt lønnshopp enn det jeg hadde forventet. I tillegg har jeg hatt bruk for arbeidsrettslig og privatrettslig hjelp, noe jeg setter veldig stor pris på.

– Hva brenner du for i arbeidshverdagen?
– Jeg brenner for å gjøre en god jobb og være stolt over jobben min. Vite at mine kunder har det bra og at jeg har en trivelig arbeidsplass med dyktig leder og gode kolleger.

– Ditt beste råd til en ung kollega
– Bytt jobb hvis du føler at det går på helsa løs. Det finnes så mange spennende arbeidsplasser og interessante jobber. Ingen grunn til å bli et sted der man ikke trives.

– Hvis det er en ting du kunne fått hjelp til å løse på arbeidsplassen, hva ville det ha vært?
– Jeg kunne ønske at regnskaps- og revisjonsbransjen hadde vært mer åpen for fagorganisasjoner.

Medlemsfordeler

Som medlem i Lederne får du trygghet i arbeidshverdagen, faglig utvikling og et stort nettverk. I tillegg får du lav boligrente, gode forsikringstilbud og andre rabatter.
Se alle dine medlemsfordeler

Publisert i Medlem, Nytt fra Lederne